Rakennamme voittavia työpaikkoja
Jokaisesta yrityksestä tulee lopulta ohjelmistoyritys. Avain kestävään kasvuun ja digitaalisessa tulevaisuudessa menestymiseen on osaajahankinnassa onnistuminen. Talented on IT- ja digijohdon strateginen kasvukumppani – autamme yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.
Ota yhteyttä

Kilpailukykyisimmät saavat parhaat tekijät

Ohjelmisto-osaajille riittää kysyntää, ja kilpailu kovenee tekijäpoolin aina vain kaventuessa. Houkuttelevimmilla yrityksillä on ketterä ja moderni kulttuuri, joka mukautuu ja muuttuu jatkuvasti kehittyvässä digimaailmassa. Loistava työntekijäkokemus aina palkkauksesta perehdytykseen ja kehityskeskusteluista tekijäpitoon. Sekä vahva ja erottuva työnantajakuva, jonka turvin houkutellaan tekijät taloon minimaalisin ponnistuksin ja kustannuksin.

Autamme organisaatiotanne pysymään kilpailukykyisenä osaajahankinnan, työnantajamielikuvatyön ja työntekijäkokemuksen kehittämisen keinoin.

Lisää ohjelmistokehittäjiä tiimiin?

Senior-tason ohjelmistoalan osaajien rekrytoiminen on hikistä työtä. Rekrytointipalvelumme tekevät sen helpoksi. Rekrytoi parhaat ohjelmisto-osaajat kanssamme suorahaun tai rekrytointikonsultoinnin keinoin.

  • Vaativat yksittäiset rekryt
  • Jatkuvat tarpeet
  • C-tason rekrytoinnit
  • Ulkoistetut rekrytointitoimeksiannot
  • In-house rekrytointikonsultointi

Tukea voittavan työpaikan rakentamiseen?

Parhaat IT-osaajat voivat valita, missä työskentelevät, ja kuumassa markkinassa työnantajana erottautuminen voi olla haastavaa. Autamme teitä houkuttelemaan teille tärkeät osaajat ja pitämään heidät talossa.

  • Työnantajamielikuva
  • Työntekijäkokemus

Rekrytoinnin ja työnantajamielikuvatyön pakettiratkaisut

Aloita rekrytoinnin ja työnantajamielikuvan kehittäminen kevyesti pakettiratkaisujemme avulla: palvelupaketteja niin digitiimin kasvattamisen, kilpailijoista erottautumisen kuin työnantajamielikuvatyön mittaamisen tueksi. Rakenna lukuisista vaihtoehdoistamme yrityksenne tarpeisiin istuva kokonaisuus!

Menestystarinoita

Referenssit

Saimme yhden kuukauden aikana rekrytoitua kaksi seniorikehittäjää ja yhden erittäin kokeneen designerin, että ei tästä oikein parantaa voi.

Albert Nazander, CTO & Co-founder, Meru Health
Meru Health rekrytoi ensimmäiset ohjelmistokehittäjät Talentedin avulla
Referenssit

Saimme outbound rekrytoinnin kautta laadukkaita senior-tason web kehittäjiä rekrytointi-putkeemme – vastausprosentti oli moninkertainen alan keskiarvoon verrattuna.

Matti Parviainen, Principal Consultant & Co-founder, Columbia Road
Referenssit

"Erittäin ammattimainen, miellyttävä ja tehokas konsultti nosti kokemuksen aivan uudelle tasolle moneen muuhun vastaavaan yritykseen verrattuna."

Sini Ruotsalainen, Vice President, HR, Aidian
Referenssit

Tapa, miten Talented lähestyi CTO:n rekrytointia oli erinomainen. Toimintatapa oli todella joustava ja helppo asiakkaan näkökulmasta.

Petra Luntiala, CEO, Emmy Secondhand
Referenssit

Talentedilla ymmärrettiin hyvin nopeasti VR:n tarve ja autettiin jalostamaan sitä eteenpäin. Konsultointiprosessi ei ollut irrallinen, vaan kiinteä osa tekemistämme ja uuden yrityskulttuurin luomista.

Antti Kleemola, CDO, VR Group
it-alan rekrytointikonsultit, rekrytointifunktion kehittäminen
Referenssit

Talented ymmärsi tarpeemme, konkretisoi sen ja löysi meille oikeanlaisia kandeja.

Aape Pohjavirta, Founder, Funzi
Funzin valloittava missio helpottaa C-tason headhunttausta
Referenssit

Prosessi oli erittäin ihmisläheinen ja Talented vaikutti oikeasti olevan kiinnostunut asiakkaistaan. Tarpeemme otettiin vakavasti ja niihin panostettiin.

Hanna Kontinen, Head of Talent & Culture, Brella
Referenssit

Konsultin aiemmasta kokemuksesta eri ympäristöissä oli valtava hyöty myös minulle sparrailujen muodossa.

Susanna Raitala, Talent Attraction and Recruitment Lead, DNA

Kysyttävää?

Kerro meille, kuinka voisimme auttaa!