Aidian

17 touko, 2023
Referenssit

"Erittäin ammattimainen, miellyttävä ja tehokas konsultti nosti kokemuksen aivan uudelle tasolle moneen muuhun vastaavaan yritykseen verrattuna."

Sini Ruotsalainen, Vice President, HR, Aidian
Aidian

Aidian on vieritestaukseen keskittyvä johtava IVD-alan yritys. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi nopeita, luotettavia ja helppokäyttöisiä diagnostisia testejä ja testiratkaisuja erityisesti perusterveydenhuoltoon. Aidianin tuotteet ovat tukeneet terveydenhuollon ammattilaisia oikeiden hoitopäätösten tekemisessä ja potilaan tilan seuraamisessa jo lähes 50 vuoden ajan. Yli 90% liikevaihdosta tulee kansainvälisestä myynnistä ja henkilöstön määrä on noin 300 henkilöä. Aidian rekrytoi sujuvasti osaajat Talentedin avulla sekä CIO että ERP Manager rooleihin.

Kiven alla olevat SAP-osaajat kaivettiin onnistuneesti esiin

SAP-osaajat ovat tunnetusti haluttuja harvinaisuuksia, joita saa kaivaa kivien ja kantojen alta. Talented onnistui lyhyessä ajassa löytämään useita kovan luokan tekijöitä, jotka istuivat ERP Manager roolin vaatimuksiin. Rooliin kuului mm. avain- ja loppukäyttäjien tukemista ERP:iin liittyvissä toiminnoissa, järjestelmän kokonaishallintaa ja ylläpitoa, sekä kehitystarpeiden tunnistamista, koordinointia ja toteuttamista. Esitellyt ja tavatut kandit olivat Aidianin mieleen, ja hyvistä voitiin valita paras.

CIO-roolin sourcingin positiivinen vastausprosentti miltei 90%

Toisen roolin kohdalla etsittiin strategista linkkiä IT:n ja bisneksen väliin. Aidian kaipasi henkilöä, joka sparrailisi johtoryhmän kanssa ja ideoisi kehitystiimin tekemistä isommille raiteille. Lopulta roolin titteli määräytyi palkatun henkilön osaamisen mukaan. Talented kontaktoi roolin tiimoilta kahdeksaa henkilöä, joista seitsemän halusi kuulla tehtävästä lisää. Talentedin tarkka seula, ja ajatuksella kirjoitetut, personoidut kontaktointiviestit sekä positiivista palautetta saanut konsultti olivat kaikki avain onnistumiseen ja saivat erittäin hyvän vastaanoton kandeilta.

Rooliin palkattu henkilö löytyi nimenomaan kontaktoinnin kautta. Kyseessä oli todella kokenut ja haluttu osaaja, jota revittiin monesta suunnasta. Aidian päätyi tarjoamaan henkilölle paikkaa johtoryhmässä ja CIO-titteliä. Mielenkiintoisen roolin lisäksi palkattu henkilö valitsi Aidianin siksi, että häntä kiehtoi juuri tämän kokoiseen yritykseen liittyminen sekä Aidianin toimiala, sillä hänellä oli jo kokemusta valmistavan teollisuuden parista.

Aidianilla tärkeä rooli rekrytointien onnistumisessa

Aidian on mielenkiintoinen yritys, jossa on mahtavia ihmisiä töissä. Yhteistyöstä teki erityisen mukavaa Aidianin omistautuneisuus ja oppimishalu – Talentedin kehitysehdotukset otettiin vastaan avoimin mielin. Aidianin joustavuutta ja halukkuutta onnistua rekrytoinnissa kuvastaa hyvin se miten esim. keskellä ERP Manager hakua yritys oli valmis hylkäämään suomen kielen vaatimuksen.

”Talentedista minulla oli jo ennestään positiivinen mielikuva, mutta erittäin ammattimainen, miellyttävä ja tehokas konsultti Talentedin puolella nosti kokemuksen aivan uudelle tasolle moneen muuhun vastaavaan yritykseen verrattuna. Myös kaikki alussa myyjän kanssa sovitut asiat pitivät hyvin paikkansa, joten suosittelen yhteistyötä Talentedin kanssa erittäin lämpimästi.” Sini Ruotsalainen, Vice President, HR