fi en

Monipuoliset urataustat täydentävät toisiaan Talentedin tiimeissä

14 huhti 2022 by Sonja

Monipuolisia urataustoja, erilaisia vahvuuksia ja enemmän näkökulmia. Talentedilla jokaisen uniikkeja kokemuspohjia arvostetaan, omaa osaamista pääsee hyödyntämään erilaisissa projekteissa ja samalla myös opimme toinen toisiltamme. Yhteinen tavoitteemme on tehdä parempaa työelämää sekä tekijöille että yrityksille.

Tässä kirjoittelee Sonja, yksi työnantajamielikuvatyön parissa työskentelevistä kasvukonsulteista. Minusta myöhemmin lisää, sillä haluaisin ensin esitellä muutaman uuden työkaverini: Minnan, Santerin ja Annasofian, jotka ovat myös aloittaneet Talentedilla hiljattain. Miten arki talossa on lähtenyt rullaamaan ja mitä kaikkea sisältyy rekrytoinnin ja työnantajamielikuvatyön kasvukonsulttien rooleihin?

Lue myös: Talented panostaa työntekijöidensä ammatilliseen kasvuun.

Minna Koivumäki: HR:n ja rekrytoinnin moniottelija

Senior Growth Consultant Minna on tehnyt töitä HR:n, rekrytoinnin ja suorahakujen parissa jo yli 12 vuotta ja kerryttänyt runsaasti kokemusta sekä in-house rooleissa että konsulttina. Eri toimialojen rekrytointitoimeksiantojen sekä asiantuntija- ja johtoryhmähakujen lisäksi hän on muun muassa ollut uudistamassa yrityksen globaalia rekrytointiprosessia, suunnitellut työnantajamielikuvatyötä ja tehnyt henkilöarviointeja. Haasteista nauttiva Minna on mielellään monessa mukana, ja kattavan taustansa ansiosta hänellä on näkemystä sekä asiakkaiden liiketoiminnan kasvattamiseen että Talentedin sisäisissä kehitysprojekteissa auttamiseen.

Minna aloitti Talentedin tiimissä tammikuussa 2022. Ennen kuin Minna päätyi ottamaan seuraavan askeleen urallaan, aikaisemmat kohtaamiset talentedilaisten kanssa olivat jo antaneet positiivisen kuvan yrityksestä ja sen arvoista:

“Vastaanotto on ollut avoin, positiivinen ja lämmin. Arvostan sitä, että voimme kehittyä yhdessä ja konsulttina minulla on aina Talentedin yhteisö ympärilläni.”

Työnsä parhaina puolina Minna pitää rekrytointien ihmisläheisyyttä ja toimialan erikoispiirteitä.

“Onnistunut rekrytointi on pitkäaikainen ja merkittävä investointi sekä työnhakijalle että työnantajalle. Yritys saa uuden osaavan tekijän ja hakija saa merkityksellisen työn – win win.”

Santeri Saarinen: rekrytointikonsultointia hyvällä fiiliksellä

Rekrytoinnin kasvukonsulttina työskentelevän Santerin työhön sisältyy rekrytointien lisäksi esimerkiksi perehdytysprosessien hiomista sekä kokonaisvaltaisempaa rekrytointiprosessien kehitystyötä. Ennen Talentedia Santeri on kerryttänyt kokemusta alalta tehden hyvin erilaisia rekrytointeja, kuten ison pörssiyhtiön kesätyöntekijöiden rekrytointiprosessin läpiviennin sekä useita asiantuntijarekrytointeja. Etenkin erilaiset insinöörialan rekrytoinnit ovat olleet lähellä Santerin sydäntä jo useamman vuoden.

Talented oli Santerille tuttu omien verkostojen kautta, joten kun kaipuu kasvuyrityksen vauhdikkaaseen menoon heräsi, Santerin seuraavat askelmerkit olivat selkeät. Vuoden vaihteessa 2022 Talentedilta tarjoutui sopiva paikka ja uudet haasteet kasvukonsultoinnin parissa odottivat.

“Odotukset on lunastettu ja menoa sekä meininkiä on riittänyt. Fiilikset ensimmäisten kuukausien jälkeen ovat olleet tosi hyvät ja odotan innolla mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.”

Mahdollisuus nopeaan kasvuun ja jatkuva uuden oppiminen työkavereiden kanssa on ollut Santerille mieluisaa, hyvää meininkiä unohtamatta.

“Talo täynnä lahjakkaita asiantuntijoita motivoi todella paljon ja kun siihen yhdistetään loistava yhteishenki, niin ei ole valittamista. Toimiston jääkaapin välipalavalikoima ja kylmä Pepsi Max lämmittävät myös mieltä.”

Annasofia Grönholm: kokemusta ja alan trendejä maailmalta

Korona-aika on tuonut monille meistä merkittäviä elämänmuutoksia. Näin kävi myös Annasofialle, joka oli ehtinyt asua ja työskennellä ulkomailla jo 12 vuotta, viimeisimpänä Saksassa, kunnes idea Suomeen paluusta muodostui todeksi. Työuran lisäksi Annasofia on opiskellut ulkomailla muun muassa kuluttajamarkkinointia. Sattuman kautta hän ajautui tutkimaan muutamaksi vuodeksi startupien ja Fortune 500 -yritysten työnantajamielikuvaa, josta tulikin markkinoinnin lisäksi keskeinen teema hänen työurallaan.

“On ollut ilo huomata, kuinka kansainvälinen taustani ja osaamiseni nähdään etuna Talentedilla. Kansainvälisen osaamisen rakentaminen vaatii pitkäjänteistä työskentelyä, aivan niin kuin työnantajamielikuvankin rakentaminen.”

Senior Growth Consultant Annasofian pääfokuksena on asiakkaiden työnantajamielikuvan ja -kokemuksen kehittäminen.

“Olen huomannut miten suuri merkitys työnantajamielikuvatyön osaamisella on ja tulee olemaan, joten toivoin löytäväni työnantajan, jonka kautta pääsen ratkaisemaan erilaisia kysymyksiä aiheeseen liittyen. Talentedin työkulttuuri ja rooli olivat täydellinen match. Nyt pääsen työssäni auttamaan asiakkaita erittäin tärkeässä yritysten tulevaisuuden kilpailukykyä mittaavassa aihepiirissä.”

Sonja Heikkilä: kasvukonsultointia markkinointitwistillä

Aloitin työnantajamielikuvatyön kasvukonsulttina maaliskuussa samaan aikaan Annasofian kanssa ja on helppo kompata uusien työkavereideni innostuneita fiiliksiä ensimmäisiltä viikoilta. Jokaisessa tiimissä tehdään töitä talentit edellä ja se näkyy kaikessa mitä teemme. Vaikka vauhtia on, mukavaan ja kattavaan perehdytykseen on satsattu ja aina löytyy aikaa sparrailla ideoita.

Ennen Talentedia olen työskennellyt digitaalisen markkinoinnin, viestinnän sekä markkinoinnin automaation tehtävissä matkailualalla ja sitä ennen modernia työnhaku- ja rekrytointimediaa rakentavassa startup-yrityksessä. Talentedilla minua motivoi mahdollisuus auttaa talentteja ja yrityksiä kohtaamaan toisensa erittäin kilpaillulla markkinalla. Lisäksi on kiehtovaa päästä sukeltamaan yritysten arkeen ja kuulla tekijöiden aitoja uratarinoita.

Monista markkinoinnin ja brändin rakentamisen keinoista on hyötyä myös työnantajamielikuvan kehittämisessä; yrityksen tulee tunnistaa omat uniikit kilpailuetunsa, keitä he haluavat tavoittaa ja millä keinoilla he voivat erottautua ja houkutella osaajia. IT-ala tuo tähän reseptiin vielä omat erikoismausteensa, mikä tekeekin näistä haasteista erityisen herkullisia. Onkin jo nähtävissä, että esimerkiksi asiakaskokemuksen parantamisessa hyödynnettävät kohdentamisen ja automaatioiden työkalut tulevat nousemaan pinnalle entistä enemmän myös rekrytointien parissa.

Tule rakentamaan kanssamme parempaa työelämää

HR:n moniottelija Minna, rekrytointeihin erikoistunut Santeri, kansainvälisen työnantajamielikuvan kehittämisen taitaja Annasofia ja markkinoinnin moniosaaja Sonja kuvaavat vain pientä raapaisua siitä laajasta kokemuksesta, josta Talentedin tiimi muodostuu. Konsulttiemme monipuolisten taustojen ja taitojen avulla voimme räätälöidä erilaisille asiakkaille toimivimmat ratkaisut juuri heidän kasvunsa tueksi.

Kiinnostaisiko tietää, millaisia työmahdollisuuksia meiltä voisi löytyä juuri sinulle rekrytoinnin, työnantajamielikuvatyön tai IT myynnin parista? Etsimme iloiseen joukkoomme jatkuvasti lisää mahtavia tyyppejä, katso avoimet työpaikkamme!

 

Lue myös: Talentedin jännittävä kevät: ITF & uusi palkkamalli IT-rekrytoijille


Talented auttaa senior-tason ohjelmistoalan ammattilaisia löytämään paremmin istuvia työpaikkoja, jokaisen henkilökohtaiset kriteerit ja uratavoitteet huomioiden. Lisäksi autamme yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.