fi en

Talented panostaa työntekijöidensä ammatilliseen kasvuun

17 maalis 2022 by Maria Kotaniemi

Ajatuksemme paremmasta työelämästä ei koske vain asiakkaitamme: Talentedilla jokainen voi muovata rooliaan omannäköisekseen, ja työntekijöiden ammatilliseen kasvuun panostetaan. Tässä kirjoituksessa kolme talentedilaista kertoo, miten heidän roolinsa ovat kehittyneet vuosien varrella.

Janne Kuikka: Rekrytoija ja rekrykonsultti

Kun Janne tuli taloon vuonna 2019, hän ryhtyi ensitöikseen auttamaan yrityksiä ja ohjelmistokehittäjiä löytämään niin kulttuurisesti kuin teknisesti toisilleen parhaat matchit. Sittemmin rekrytointitoimeksiantojen rinnalla onkin ollut jos jonkinlaista: koulutusbisneksen vetovastuuta, tiimin vetämistä ja mentorointia, johtoryhmään kuulumista, scrum masterina oloa ja rekrytointikonsultointia.

”Rekrytointitoimeksiannoissa vastuulla voi olla asiakkaan rekryprosessin koko elinkaari tai vain pieni osa sitä. Yleensä lähtökohtana on, että asiakkaalla on rekrytarve jota ei ole pystytty itse täyttämään. Yhdessä sitten puramme tilannetta ja selvitämme syitä rekrytoinnin haasteille, minkä jälkeen lähdemme työstämään ja täyttämään tarvetta. Parhaimmillaan toimeksiannot ovatkin konsultatiivisia.”

Toisella puolella pöytää Janne auttaa ohjelmistokehittäjiä löytämään unelmiensa työpaikkoja.

”Työnantajamarkkina pitää tuntea hyvin, jotta osaa löytää ohjelmistokehittäjien yksilöllisiin tarpeisiin istuvat vaihtoehdot. Sparrailen ohjelmistokehittäjien kaverina millainen se unelmien työpaikka olisi, ja käymme yhdessä läpi potentiaalisia työnantajia. Lisäksi tuen työtä etsiviä kehittäjiä työhaastatteluun ja palkkaneuvotteluun valmistautumisessa. Parasta tässä hommassa ovat onnistumiset, kun pystyy aidosti auttamaan jotakuta löytämään mahtavan työpaikan. Meille Talentedilla tärkeintä on oikea match, jolloin ohjelmistokehittäjä löytää itselleen urahaaveita tukevan ja innostavan työpaikan, ja yritys saa itselleen motivoituneen ja sitoutuneen työntekijän. Kaikki voittavat!”

Lisää haastetta rekrytointikonsultoinnista

Jannella riittää intoa itsensä kehittämiseen. Kun hän kaipaa vaihtelua ja uusia haasteita, hän hyppää hetkellisesti rekrytointikonsultin saappaisiin. Tähän mennessä konsultointiprojekteja on takana kaksi.

”Rekrytointikonsulttina pääsee syvemmälle asiakkaan arkeen ja sitä kautta tekemisen ytimeen, mikä tuo mukavaa vaihtelua suorahakuihin. Keikoilla näkee erilaisia organisaatioita ja haasteita, ja pääsee kehittämään monenlaisia ratkaisumalleja, joita hyödyntää myös rekrytointitoimeksiannoissa. Lisäksi rekrytointikonsultointi kasvattaa valtavasti omaa asiantuntemusta ja työkalupakkia, sekä syventää asiakassuhteita ja -tuntemusta.”

Sisäinen prosessi tiimien välillä toimimiseen on kevyt, mikä mahdollistaa nopeat peliliikkeet.

”Kun sopiva asiakasprojekti tuli kohdalle, nostin vain reippaasti kättä pystyyn ja kerroin, että pyrähdys rekrytointikonsultoinnin maailmassa kiinnosti. Sisäinen prosessi tiimistä toiseen hyppäämiseen oli todella kevyt. Ei oikeastaan tarvinnut kuin suunnitella oman tiimin kanssa, miten työtaakkaa jaetaan kun toimitaan hetkellisesti vajaalla allokaatiolla. Sitten vain syvään päätyyn asiakkaalle!”

Monessa mukana

Talentedilla tapahtuu paljon; liiketoiminnan ja sisäisten prosessien kehittäminen on jatkuvaa, sillä nuorehko kasvuyritys on kehityksennälkäinen. Jannekin on oman työnsä ohessa ollut monessa mukana.

”Talentedissa parasta on se, että omaa roolia voi melko vapaasti muokata haluamaansa suuntaan ja siinä tuetaan. On myös mahtavaa, että oman kiinnostuksen mukaan saa ottaa osaa tai jopa vetovastuuta sisäisistä projekteista ja kehittää Talentedin toimintaa. Itse olen esimerkiksi tutkinut, voisiko koulutusten järjestämisestä olla meille liiketoiminnaksi ja kokosin kaksi koulutustakin: Rekrytoijan koodikoulu ja Tekkisanastoa rekrytoijille. Hetken aikaa olin myös yhden sisäisen projektin scrum master. Vain oma uskallus määrittää, mihin kaikkeen tohtii hypätä mukaan. Tilaa ja vastuuta täällä kyllä annetaan.”

Tiina Eronen: Kasvukonsultista liiketoiminnan vetäjäksi

Tiina aloitti Talentedilla tammikuussa 2021 kasvukonsulttina ja hyppäsi heti kahteen asiakkuuteen. Toisessa laitettiin perustettavan startupin strategia uusiksi, ja toisessa keskityttiin asiakkaan rekrytoinnin kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Kasvukonsultointi pitääkin sisällään laajan kirjon rekrytoinnin ja työnantajamielikuvatyön työkaluja ja ratkaisuja, joiden avulla pyritään kasvattamaan asiakkaan liiketoimintaa.

Talented Growth muuttui kesällä 2021 liiketoiminnasta omaksi yhtiökseen. Entistä liiketoimintaa vetäneestä Alina Saaresta tuli toimitusjohtaja, joten Tiinaa kosiskeltiin kasvukonsultoinnin liiketoiminnan vetovastuuseen. Suostuttelua ei tarvittu.

”Olin ilmaissut kiinnostukseni liiketoiminnan kehittämiseen ja organisaation kasvattamiseen heti Talentedilla aloittaessani. Kun minulta sitten kysyttiin, haluaisinko ottaa vetovastuun kasvukonsultoinnin liiketoiminnasta, vastasin ehdottomasti kyllä. Ura-askel sopi tavoitteisiini, ja pääsen nyt hyödyntämään laajasti kaikkea sitä osaamista jota minulla on: liiketoiminnan kehittäminen, rekrytointi, projekti- ja muutosjohtaminen, myynti, markkinointi, työnantajamielikuvatyö ja henkilöstöjohtaminen.”

Vastuuta tuli kertaheitolla rutkasti lisää. Tukea ei kuitenkaan ole puuttunut, eikä asiakastyötä rakastava Tiina ole täysin jättänyt sitäkään puolta.

”Siirtymä oli kevyt, ja sain siihen tukea niin omalta tiimiltäni kuin johdolta ja koko Witted yritysperheeltä. Täällä ihmiset ovat aina aidosti kiinnostuneita auttamaan, mitä arvostan kovasti. Olen pikkuhiljaa kasvattanut vastuutani liiketoiminnan vetäjänä, asiakastyötä kuitenkaan unohtamatta. Toinen jalkani on liiketoiminnan ja tiimin kehittämisessä sekä tiimin rakentamisessa, ja toinen edelleen tukevasti asiakasprojekteissa. Nautin asiakastyöstä kovasti, enkä luovu siitä ihan hevillä.”

Kotoisa olo muutoksen keskellä

Omien sanojensa mukaan Tiina on aina pitänyt muutoksesta. Olo on kotoisa, kun maailma ei ole valmis. Siksi Tiina viihtyykin Talentedilla erittäin hyvin.

”Ihan vilpittömästi sanoen tämä on minulle erittäin sopiva yritys ja työyhteisö. Minua ei haittaa, että prosessit vielä etsivät muotoaan ja asioita kehitetään. Nautin siitä, että pääsen vaikuttamaan, kehittämään ja ideoimaan. Lisäksi minulla on ympärilläni todella kovia ammattilaisia, jotka ovat helposti lähestyttäviä tiimipelaajia, mikä tekee vuorovaikutuksesta helppoa.”

Tommi Talja: Rekrytointikonsultista myyjäksi

Talentedissa Tommia kiinnosti startupiin mukaan pääseminen ja se, että pienessä yrityksessä ja tiimissä oman työpanoksen vaikutus pysyy suurena ja työn tulokset näkee läheltä. Tuolloin elettiin loppuvuotta 2018. Yritys on sittemmin kasvanut ja Tommin rooli elänyt, mutta muuten asiat ovat pysyneet ennallaan.

“Olin edellisessä työpaikassani yhdistänyt rekrytointikonsultin työn ja myynnin. Talentedilla palasin aluksi täysin rekrytointien pariin työskennellen rekrytointikonsulttina eri asiakkailla. Syksyllä 2020 jäin opintovapaalle suorittamaan maisterin tutkintoni loppuun. Opintovapaan aikana huomasin haikailevani yhä enemmän takaisin myynnin pariin, ja kun toimarimme Alina sitten sattumalta yhdellä lukuisista lounaistamme kysyi, mitä halusin tehdä palattuani, kerroin ajatuksistani rehellisesti. Rattaat lähtivät pyörimään, ja opintovapaalta palattuani työskentelin 50% allokaatiolla asiakkaalla rekrytointikonsulttina ja toiset 50% Talentedin myynnissä. Vuoden 2022 alusta olen työskennellyt pelkästään myynnin parissa.”

Mukana on ollut hyviä sattumia ja tuuria, mutta Talentedin kuunteleva ja tukeva kulttuuri on myös näytellyt tärkeää roolia.

“Kävi tuuri, että opintovapaalta palattuani eräs asiakas halusi nimenomaan osa-aikaisen konsultin. Samaan aikaan myyntiin kaivattiin lisäkäsiä, joten pääsin heti hyppäämään silläkin saralla syvään päätyyn. Oma kokemukseni rekrytointikonsultoinnista ja rekrytointitoimeksiannoista tukee hyvin myyntityötä, sillä pystyn kertomaan asiakkaille työn sisällöstä ja eri prosesseista monipuolisesti. Lisäksi pääsen myyntityön ohella tukemaan rekrytointien parissa työskenteleviä kollegoja. On palkitsevaa kuulla, että kokemuksistani ja tuestani on ollut hyötyä eri asiakkuuksissa.”

“Sisäisesti roolin päivittäminen meni kevyesti; se oli lähinnä ilmoitusluontoinen asia. Arvostan todella paljon Talentedin joustavaa ja työntekijöiden ammatillista kasvua tukevaa kulttuuria – täällä omaa rooliaan voi helposti muokata oman taustansa ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.”

Vaikea nähdä, että missään voisi olla paremmin

Talentedilla ei tarvitse jäädä jumiin yhteen lokeroon. Kun omat mielenkiinnon kohteet muuttuvat, Tommi tietää, että työnantajalta saa tukea roolin päivittämiseen ja ammatilliseen kasvuun.

“Mahdollisuudet vaihteluun ja oman roolin kehittämiseen ovat Talentedilla loistavat. Jos jokin harmittaa omassa työssä, sen voi tuoda esiin todella matalalla kynnyksellä ja asiaa ryhdytään kehittämään hetimmiten. On vaikea nähdä, että missään voisi olla paremmin.”

Vaikka Talented on vuosien aika kasvanut, on työssä edelleen sama tuntu kuin työsuhteen alussa.

“Meitä on Talentedin myynnissä pieni tiimi, joten oman työpanoksen vaikutus on pysynyt suurena ja näkyvyys sekä toistemme työhön että oman työpanoksen tuloksiin on edelleen tosi hyvä. Senhän takia alunperin hyppäsinkin mukaan.” 

 

Tule kirjoittamaan tarinamme seuraavaa lukua – tsekkaa avoimet työpaikkamme!

Avoimet työpaikat


Talented auttaa senior-tason ohjelmistoalan ammattilaisia löytämään paremmin istuvia työpaikkoja, jokaisen henkilökohtaiset kriteerit ja uratavoitteet huomioiden. Lisäksi autamme yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.