fi en

Joonas Kallunki: Talentedin avulla voi löytää ohjelmistoalan piilotyöpaikat

08 helmi 2021 by Maria Kotaniemi

”Kun tuli aika vaihtaa työpaikkaa, itsellä tiedossa olleet vaihtoehdot ja tuttavilta kysellyt kontaktit tuli aika nopeasti käytyä läpi. Sen jälkeen aloin miettiä, että mistä voi löytää ohjelmistoalan piilotyöpaikat ja ne mahdollisuudet, joiden olemassa olosta ei itse vielä tiedä”, kertoo Joonas Kallunki.

Ohjelmistoalan töitä tuotetalosta konsultointiin 

Joonas on tamperelainen frontend-ohjelmoija, jolla on kymmenen vuoden kokemus ohjelmistoalalta, erilaisista konsultointi- ja tuotetaloista. Hänen uransa alkoi vuonna 2009, kun hän työllistyi web-kehittäjäksi pieneen kehitystiimiin, joka kehitti suhteellisen ison yrityksen verkkokauppaa. 

 ”Tein ensimmäiset vuodet töitä kehittäjänä myynnin ja markkinoinnin palvelujen parissa. Sen jälkeen olen ollut sekä startup-tyyppisessä tuotetalossa että muutamassa eri kokoisessa konsulttifirmassa töissä. On tullut kohdattua laajalla skaalalla kaikenlaista ja hyvin monipuolisesti eri aloja”, Joonas kertoo.

Mistä löytää ohjelmistoalan piilotyöpaikat?

Joonasta alkoi jälleen kiinnostaa tuotetalo ja omien vahvuuksien hyödyntäminen. ”Aloin miettiä, millaisessa työpaikassa pääsisin hyödyntämään omaa kokemustaustaani parhaiten. Kävin ensin läpi kaikki omat kontaktit ja kyselin myös ystäviltä, että mitä ideoita ja tiedossa olevia työpaikkoja heille tulisi mieleen”, Joonas kuvailee.

 ”Se lista oli aika nopeasti läpi käyty, eikä sieltä avautunut sellaista sopivaa mahdollisuutta, että olisin lähtenyt vaihtamaan työpaikkaa. Sitten aloin miettiä, että mistä saisin lisää kontakteja ja verkostoa. Mistä löytyvät ne piilevät ohjelmistoalan työpaikat”, Joonas kertoo pohdinnoistaan.

 Talented oli tullut Joonakselle vastaan Koodiklinikan Slack-yhteisössä, mutta hän oli mieltänyt Talentedin toiminnan vahvasti pääkaupunkiseutukeskeiseksi. ”Sitten ajattelin, että kai sitä nyt silti kysyä kannattaa. Olen aina pyrkinyt suhtautumaan kaikkeen avoimin mielin. Siksi tuumin, että katsotaan, mitä tästä voisi seurata”, Joonas naurahtaa.

Avoin mieli löytää yllättävät mahdollisuudet

Joonaksella oli selkeänä mielessä, millaista työpaikkaa etsii – mutta myös se, mitä itse voisi tulevalle työpaikalle tarjota. Hän kuvaili Talentedin Talent Agentille yhteisessä tapaamisessa, millainen hänen kokemustaustansa ja osaamisensa on. Agentit laittoivat Joonaksen tiedot muutamalle firmalle ja yllättävä mahdollisuus tarjoutuikin Mezzofortelta. 

”En olisi omassa haussani tullut kiinnittäneeksi huomiota pääkaupunkiseudulla toimivaan Mezzoforteen. Kun Mezzoforte kiinnostui osaamisestani ja halusi avata keskustelun, emmin ensin. Mietin miten Tampereella oleva lapsiperhearkeni osuu yhteen yrityksen kanssa, jonka ainoa toimisto sijaitsee Helsingissä”, Joonas kertoo.

 ”Lopulta noudatin taas omaa periaatettani siitä, että kohtaan asiat avoimin mielin ja päätin mennä haastatteluun. Kävi ilmi, että Mezzofortella kaikki työntekijät eivät asukaan Helsingissä, vaan Huutokaupat.com-palvelun parissa työskennellään muistakin kaupungeista etänä”, Joonas kertoo. 

“Totesimme yhdessä, että minäkin voisin hyvin työskennellä Tampereelta. Etätyö on minulle entuudestaan hyvin tuttua, sillä työskentelin aikanaan vuosia etänä. Mezzofortella pääsen palaamaan uudelleen verkkokauppojen pariin”, Joonas toteaa tyytyväisenä.

Joonas rohkaisee muitakin etsimään uusia mahdollisuuksia avoimin mielin ja hyödyntämään Talentedia piilossa olevien mahdollisuuksien löytämiseen: ”Sitä ei itse todellakaan aina tiedä kaikkea. Kun kysyy apua ja lähtee avoimin mielin mukaan keskusteluun, saattaa löytää sellaisia mahdollisuuksia, joita ei itse olisi tullut edes ajatelleeksi!”

 

Lue myös:
Koodarin top 50 työpaikkaa 2021
Ohjelmistokehittäjien palkkataso Suomessa 2021

 

Kerro meille suunta, mihin haluat uraasi viedä – Me hoidamme loput.

Hae omaa agenttia

 


Talented ravistelee tapaa, jolla ohjelmistoalan ammattilaisia rekrytoidaan Suomessa ja maailmalla. Vaihdoimme fokuksen yrityksistä Talentteihin: Mitkä ovat sinun tarpeesi ja kriteerisi seuraavalle ura-askeleellesi? Kerro meille niin  agenttimme löytävät sinulle unelmiesi työpaikan tai konsulttikeikan veloituksetta.

Pysy ajantasalla Suomen ohjelmistoalan trendeistä ja kuumimmista työmahdollisuuksista – Liity Talented Slack -yhteisöön!

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.