Samuli Hakoniemi

03 maalis, 2021
Talentit kertovat

Etsin ensin sopivaa työtä itse, mutta en oikein löytänyt mitään mielekästä. Sitten kerroin ajatuksistani Talentedille. Seuraavana päivänä puhelin soi, että nyt olisi tarjolla tällainen paikka SOK:lla.

Samuli Hakoniemi
Samuli Hakoniemi

Samuli Hakoniemellä on 20-vuotinen ura ohjelmistoalalla. Hän tiesi tarkasti, mitä seuraavalta työpaikalta halusi ja kertoi toiveensa Talentedin agentille. “Seuraavana päivänä puhelin soi, että nyt olisi tarjolla tällainen paikka SOK:lla. Kiinnostaisiko se?”

Toiveena oli urakehitys ohjelmistoalalla ja Samuli on päättänyt, että kymmenen vuotta vielä ja sitten saa riittää. ”Kun lapset ovat kasvaneet tarpeeksi isoiksi, toteutan haaveeni ulkomaille muuttamisesta ja uranvaihdoksesta. Siihen saakka työskentelen ohjelmistokehityksen parissa”, Samuli kertoo.

Kahdessakymmenessä vuodessa on ehtinyt kaikenlaista. Samulin ura alkoi web-kehittäjän tehtävissä, joita hän teki kaikkiaan 12 vuotta. Sen jälkeen hän vaihtoi webistä mobiilipuolelle tekemään ensin tablettisovelluksia JavaScriptillä. Laitteet ja teknologiat ovat vaihtuneet, mutta kiinnostus mobiiliin on säilynyt.

”Reilut viisi vuotta sitten päätin laittaa munat yhteen koriin ja lähdin kokeilemaan vastikään Facebookin julkaisemalla sovelluskehyksellä eli React Nativella. Siitä saakka olenkin paahtanut React Nativea tehden mobiilisovelluksia sekä yksityisyrittäjänä että pienemmissä firmoissa”, hän toteaa.

Urakehitys ohjelmistoalalla

”Kun päätin, että aion olla vielä kymmenisen vuotta ohjelmistoalalla, aloin miettiä, mitä todella haluaisin tehdä. Olen ollut alalla niin pitkään, että ihan pelkkä koodin kirjoittaminen alkaa käydä hieman yksitoikkoiseksi. Pitkän uran ja yrittäjyyden myötä minulla on melko paljon kokemusta liiketoiminnasta, viestinnästä ja markkinoinnista sekä ohjelmistokehityksen eri puolista ja sitä osaamista haluaisin hyödyntää monipuolisemmin”, Samuli kertoo pohdinnoistaan vuoden alussa.

Niin alkoi hahmottua toivelista uudelle työpaikalle. Etsinnässä oli vakaa ja kiinnostava yritys, jossa pääsisi tekemään pitkäjänteistä työtä mobiilisovellusten parissa. Lisäksi toimenkuvaan olisi hyvä kuulua liiketoiminnan kehittämiseen, mentorointiin ja johtamiseen liittyviä tehtäviä.

Talentedin kautta SOK:lle

”Etsin ensin sopivaa työtä itse, mutta en oikein löytänyt mitään mielekästä. Sitten kerroin ajatuksistani Talentedille. Olen ollut Talentedin verkostossa sen alkuajoista asti ja pyörinyt Talented yhteisön Slackissa, mutta aiemmin en ollut hyödyntänyt Talentedia työnhakuun. Nyt päätin kuitenkin koittaa, mitä siitä seuraisi”, Samuli toteaa.

Samuli tiesi tarkkaan, miten halusi uransa kehittyvän ja selkeiden tavoitteiden avulla uusi työ löytyikin hyvin nopeasti. Talentedin agentti soitti jo seuraavana päivänä, että nyt olisi sopivankuuloinen paikka auki SOK:lla.

”Aluksi epäröin, että onkohan kyseessä liian jähmeä korporaatio, mutta päätin silti tutkia mahdollisuutta. Työhaastattelussa lopulta vakuutuin, että SOK on oikeasti kiinnostava työnantaja ja täällä minä olen nyt ollut kesän alusta asti”, Samuli toteaa naurahtaen.

SOK:lla uran loppuun saakka

SOK on osoittautunut juuri sellaiseksi työpaikaksi, kuin mitä Samuli oli toivonutkin. ”Työajasta iso osa menee mobiilisovellusten kehittämiseen, mutta saan myös johtaa Mobile Squadia ja kehittää tekemistä. Uskon, että jatkossa tehtävät painottuvat entistä enemmän kehittämiseen ja johtamiseen. Näin on hyvä”, Samuli toteaa tyytyväisenä.

”Uskon ja toivon, että olen SOK:lla loppuun asti ennen kuin vaihdan alalta toiselle”, hän jatkaa.

Muille urakehitystä ohjelmistoalalla suunnitteleville Samulilla on selkeä neuvo: ”Mieti tarkkaan, mitä haluat ja tavoittelet, mikä on päämääräsi. Kun sinulla itselläsi on selkeästi listattuna uuden työn speksit, on Talentedin paljon helpompi löytää sinulle sopiva positio.”