Talented Notcast
Notcast-podcast on Talentedin tuottama IT-alaan keskittyvä hyvän mielen keskustelusarja, jonka vieraina kuullaan mielenkiintoisia henkilöitä startupyrittäjistä aivotutkijoihin. Löydät Notcastin Spotifysta, Apple Podcastsista, Soundcloudista ja kaikista olennaisista podcast-palveluista.
Kuuntele Apple Podcastsissa

17. Bea Grandell / Seriously

Bea Grandell Seriouslyltä on edelläkävijä huippuasiantuntijoiden rekrytoinnissa ulkomailta. Moni Suomessa sanoo, että haluaa rekrytoida kansainvälisiä osaajia, mutta liian harva oikeasti osaa, haluaa ja tekee sitä. Bea on ilahduttava poikkeus.

Talentedin Janne Kuikka isännöi keskustelua, jossa paljastuu mitä sudenkuoppia pitää välttää, kun hakee maailman parhaita osaajia kotikaupungin keskivertoporukan sijasta.

16. Ilkka-Cristian Niemi / Software Sauna

Software Saunan toimitusjohtaja ja saunamajuri IC on viettänyt melkein vuosikymmenen Puolassa ja nyttemmin vetää Software Sauna -nimistä softakehitysyritystä Kroatiassa.

Mikä vei IT-bisnesmiehen Puolaan, villiin itään? Entä sieltä etelämmäs Kroatiaan? Miten venäläinen jääkiekko liittyy tarinaan aurinkoon muuttamisesta?

Miltä maan kovimpien devaajien kanssa työskentely tuntuu Kroatian auringon alla? Arvostaako kroatialainen kooderi flättiä organisaatiota vai pannaanko väliin proikkareita filtteriksi?

IC paljastaa myös kuinka etäprojektit toimivat, kun välissä on muutaman kilometrin sijaan muutama maa.

15. Hugo Cárdenas García / New Things Company

Softakehittäjä Hugo Cárdenas García New Things Companysta keskustelee Saku Tihveräisen kanssa suomenkieliselle työpaikalle sopeutumisesta ei-suomenkielisenä. Kuinka paljon kielimuuria ylittäessä joutuu pinnistelemään? Onko englanti sittenkin IT-alan kieli?

14. Tuomas Rinta / Readymetrics

Vuoden 2021 ensimmäinen jakso katsoo San Franciscon ja Piilaakson ihmemaahan. Vieraana on Kaliforniasta käsin toimitusjohtaja Tuomas Rinta Readymetricsiltä. Tuomas on rakentanut useita teknisiä tiimejä niin Helsingissä kuin Piilaaksossakin, joten hänellä on vertailupohjaa.

Jaksossa kuulemme, miten devaaja voi tehdä puoli miljoonaa dollaria vuodessa. Keskustelemme siitä, kuinka tie vei suomalaisten virkkausblogien alustan rakentamisesta maailmanlaajuisiin miljardiluokan palveluihin. Opimme myös, miten ja miksi softakehittäjän kannattaa muuttaa Piilaaksoon – vai kannattaako?

13. Timo Aro ja aluekehittäminen

Vuoden viimeisessä jaksossa Talentedin Saku Tihveräinen keskustelee aluekehittämisen parissa työskentelevän Timo Aron kanssa muun muassa Covid-19-vaikutuksista etätyöhön, työpaikkoihin ja muuttoliikenteeseen.

12. Leadfeeder / Veronica Arena

Our Executive Agent Saku Tihveräinen is a super passionate doer in the sphere of international talent. On this very first English episode of Notcast, Saku discusses with Veronica Arena, the Head of People at Leadfeeder, about her story of building a career abroad and how to attract and support international Talents in tech.

11. Sirkka-Liisa Rotinen / Columbia Road

Talentedin Saku Tihveräinen jututti Talented Insights -raportin kestomenestyjä Columbia Roadin Sirkka-Liisa Rotista yrityksen hurjasta kasvusta ja siitä, kuinka heillä on sopeuduttu elämään Covid-19-maailmassa.

10. Markus Mörsky / Talented Freelancer

Markus Mörsky on marinoitunut ohjelmistokehittäjä ja freelancer, joka sai kunnian olla ensimmäinen Talented Norjan kautta projektissa oleva Talentti. Tässä Notcast -jaksossa Markus jakaa mietteitään tuosta Norjan projektista sekä vinkkinsä niille, jotka harkitsevat freelanceriksi lähtemistä. Mitkä ovat konsultin tärkeimmät pehmeät taidot? Mitkä ovat tämän hetken “must-know” teknologiat?Entä miten ottaa uusia teknologioita haltuun?

9. Auta Tommi ja Petteri

Auta Tommi ja Petteri -jaksossa saimme vieraaksi Vuoden Rekrytoija (2019) Petteri Tuomimaan, joka vetää Varjon rekrytointia. Jaksossa Petteri ja Tommi vastaavat "kuuntelijoiden", eli IT-rekry-Slackissä esitettyihin, anonyymeihin kysymyksiin tech rekrytoinnista. Mikäli haluat oman kysymyksesi mukaan seuraavaan Auta Tommi ja Petteri -jaksoon, voit lähettää sen osoitteeseen hello@talented.fi.

8. Matemaatikko Maria Pusa

Talentedin Teemu Tiilikainen saa vieraakseen Data Science Consultant Maria Pusan, joka kehitti Finavialle lentokoneiden paikoitusta ohjaavan algoritmin. Hesari kirjoitti elokuussa 2019, kuinka Pusa tarttui laskimeen ja toi koneet alas, mutta menikö se oikeasti niin?

Marian mainitsema Fissioreaktori-blogi.

Helsingin Sanomien juttu.

7. Rekrytoija Tiia Hietala

Talentedin Tommi Talja ja Goforen Tiia Hietala tutustuivat taannoin Rekryleirillä, ja kaksikolla riittää juttua niin rekrytoinnin kuin rekrytoijien yhteistön kehittämisestä.

6. Miika Karppinen / Esiintymispelko

Mitä tapahtuu, kun laitetaan kaksi puhumisesta ja esiintymisestä nauttivaa herrasmiestä saman pöydän ääreen keskustelemaan esiintymispelosta ja sen vaikutuksista työuraan? Miten esiintymispelosta voi päästä eroon? Kuuntele Tommi Taljan  ja Miika Karppisen ajatuksia aiheesta tässä Talented Notcastin jo kuudennessa jaksossa!

5. Justus Hämäläinen / Growth Hacking

Mitä on growth hacking, millaista osaamista se vaatii ja miten päästä alkuun? Talentedin Tommi Talja sukeltaa tässä Notcast jaksossa kasvuhakkeroinnin kiehtovaan maailmaan Growth Hacker Justus Hämäläisen kanssa.

4. Aivotutkija Minna Huotilainen

Neljännessä Notcast jaksossa mikin taakse istuivat Talentedin Teemu Tiilikainen ja Helsingin yliopiston aivotutkija Minna Huotilainen. Kaksikko keskusteli IT-alasta, erilaisista työympäristöistä, työhyvinvoinnista sekä aivoista. Kuuntele, onko Minnalla ilmoitukset päällä puhelimessa ja miten Piilaaksossa vallitseva evoluutiovaikutuksen puute vaikuttaa aivojen kehitykseen.

3. Petri Avikainen / Kaiku Health

Tällä kertaa mikin taakse istui Kaiku Health:in VP of Engineering Petri Avikainen. Jaksossa Petri ja Harri keskustelevat mielekkäästä työstä ja siitä, kuinka teknologia voi auttaa syöpähoidoissa.

2. Timo Lappi / Heltti

Notcastin toisen jakson vieraana kuullaan Heltti Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Timo Lappi. Voiko yrittäjäksi ryhtymistä verrata rakastumiseen?

1. Sami Ruotsalainen / New Things Co

Talented Notcastin ihka ensimmäisenä vieraana kuullaan Talentedin toimitusjohtajan Harrin hyvä ystävä ja New Things Companyn perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ruotsalainen. Sami ja Harri keskustelevat NTC:n haasteista ja kasvusuunnitelmista, kuinka NTC:lle voi päästä töihin ja kuinka kulttuurin itsemäärittely toimii startup ympäristössä.