fi en

Ruokaboksi rekrytoi Lead Developerin alle kuukaudessa

28 huhti 2023 by Maria Kotaniemi

Ruokaboksi on vuonna 2017 perustettu yritys, joka toimittaa ruokareseptit ja raaka-aineet suoraan asiakkaan kotiovelle. Yli sadalla paikkakunnalla toimivan ja yli 20 miljoonan euron liikevaihtoa takovan Ruokaboksin missio on vähentää ruokahävikkiä ja tarjota ihmisille tuoretta, terveellistä ja monipuolista ruokaa. Teknologia on tavoitteen saavuttamisessa keskeisessä asemassa.

Ruokaboksi on kehittänyt uutta liiketoimintakriittistä tilausalustaa, joka julkaistaan keväällä 2023. Kehitystyöstä ovat vastanneet kokeneet ohjelmistokonsultit. Ruokaboksin tahtotila on kuitenkin pikkuhiljaa luopua konsulttien käytöstä ja rakentaa oma kehitystiimi, joten se ryhtyi rekrytoimaan ensimmäistä omaa kehittäjäänsä Talentedin avustuksella kevättalvella 2023. Tähtäimessä oli löytää Lead Developer, joka tulisi ottamaan vastuun tilausalustan kehitystyöstä ja ylläpidosta sekä johtamaan kasvavaa omaa digitiimiä. Lisäksi keskeisen roolin toimenkuvaan tulisi kuulumaan johtoryhmä- ja laajaa sidosryhmätyöskentelyä.

Kriittiseen rooliin löydettiin tekijä ensiyrittämällä

Ensimmäisillä rekrytoinneilla on iso vaikutus siihen, millaiseksi digikehitystiimin kulttuuri muodostuu. Ruokaboksi oli hyvin valveutunut siitä, miten tärkeästä ja keskeisestä roolista oli kyse.

Tulevalta Lead Developerilta vaadittiin laajaa kokemusta erilaisista järjestelmäkehitysprojekteista sekä useamman vuoden kokemusta full-stack-kehityksestä. Roolin vaatimukset kuultuaan Talentedilla oli heti mielessä sopiva tekijä, jolta löytyi myös johtamiskokemusta.

Kyseinen tekijä esiteltiin Ruokaboksin toimitusjohtaja Juhana Rintalalle, joka innostui ja tapasi tekijän pian ensiesittelyn jälkeen. Tekninen haastattelu pidettiin vielä samalla viikolla. Ruokaboksille esiteltiin muutama muukin profiili, mutta yritys oli jo löytänyt etsimänsä. Uusi Lead Developer palkattiin alle kuukaudessa – tarpeen ilmaisusta palkkaukseen meni kolmisen viikkoa.

 

Voisimmeko auttaa teitäkin löytämään tarvitsemanne C- ja Lead-roolit nopeasti ja vaivattomasti?

Tutustu palveluihimme


Avain digitaalisessa tulevaisuudessa menestymiseen on osaajasodan voittaminen. Se tarkoittaa menestymistä työntekijän elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Talented auttaa yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.