fi en

Ohjelmistokehittäjän CV: Näin kirjoitat CV:n, jota rekrytoijat rakastavat

05 kesä 2020 by Maria Kotaniemi

Mitä tietoja ohjelmistokehittäjän CV:ssä tulisi olla ja miksi ohjelmistokehittäjällä pitää olla CV? Jokaisella, ei vain ohjelmistokehittäjillä, pitäisi olla CV vakuuttaakseen mahdollisen työnantajan omasta osaamisesta ja erityistaidoista = työllistettävyydestään. Kun jokin on kirjoitettuna, se on luotettavampaa. Ihmisen mieli toimii näin hassusti.

Me Talentedilla olemme auttaneet satoja ohjelmistokehittäjiä työnhaussa ja projektien löytämisessä. Olemme nähneet tuhansia ansioluetteloita ja käyneet lukuisia keskusteluja rekrytoijien ja palkkaavien esimiesten kanssa. Tässä tekstissä jaamme oppimamme: Mitä tietoja rekrytoijat haluavat nähdä CV:ssä ja millainen on erinomainen ohjelmistokehittäjän CV.

>> Ota tästä käyttöön Talented CV -pohja! <<

Ohjelmistokehittäjän CV:n tulisi

 • olla englanniksi. Ohjelmistoala on kansainvälinen, joten englanninkielinen CV on kätevä myös täällä koti-Suomessa. Toki voit  halutessasi tehdä CV:n myös suomeksi tai muilla kielillä.
 • olla lyhyt. Kustomoi CV:si sopimaan haettuun rooliin, ja listaa vain oleellinen työkokemus.
 • olla totuudenmukainen. Pieni omakehu on tervettä, mutta älä liioittele tai valehtele.
 • erottua joukosta. Et halua olla ”just another frontend developer”.

Github on loistava tapa demonstroida omaa koodiasi ja (harraste)projektejasi, mutta Github yksinään ei riitä.

Mitä ohjelmistokehittäjän CV:n tulisi sisältää?

Täytyy olla

 • Bio. Lyhyt intro itsesäsi, erityistaidoistasi ja uratavoitteistasi, kustomoituna sopimaan haettuun rooliin.
 • Yhteystiedot.
 • Kuva. Kiva kasvokuva, ei matkustuskuvia, moottoriajoneuvoja tai aurinkolaseja. Kuvassa voit tuoda ilmi omaa persoonaasi,  mutta älä vedä läskiksi.
 • Koulutus.
 • Relevantti työhistoria. Jos sinulla on pitkä track record, listaa vain oleellisimmat = työkokemus josta selviää, että olet pätevä hakemaasi rooliin. Vinkkinä, että rekrytoijat pitävät tarinankerronnallisesta tyylistä: ”Asiakkaalla X oli ongelma Y, jonka ratkaisemiseksi rakennettiin tiimi. Toimin tiimissä roolissa Z ja määrittelin ratkaisun perustuen paradigmaan H. Ratkaisu toteutettiin tiimin toimesta ja vastuullani oli A, B ja C.”
 • Ammatilliset taidot. Rekrytoijat haluavat tietää paljonko sinulla on kokemusta [nimeä jokin teknologia] vuosina, joten suosittelemme kirjoittamaan taidot tähän tyyliin: Java, 2009-2020 (11 vuotta).
 • Uran tähtihetket. Mikä tekee sinusta erityisen? Mitkä ovat olleet urasi hienoimpia hetkiä? Esimerkkejä: Palvelun skaalaaminen sadasta tuhannesta päivittäisestä pyynnöstä kymmeneen miljoonaan. Kahden antiikkisen tietokannan (joissa on miljardeja rivejä tietoa) yhdistäminen moderniksi relaatiotietokannaksi niin ettei palvelu ole alhalla hetkeäkään.

Kiva olla

 • Referenssit.
 • Saavutukset. Oletko menestynyt kilpailuissa tai hackathoneissa? Oletko saanut palkintoja tai onko sinulla patentteja?

Voi olla

 • Maininta mentorina toimimisesta.
 • Harrasteprojektit, kuten avoimen lähdekoodin projektit, peliprojektit tai sivubisnekset (online kurssit, SaaS, konsultointi…)
Aika päivittää CV? Ota tästä käyttöön Talentedin CV -pohja!

Lue myös:
Mitä ohjelmistokehittäjä voi pyytää työhaastattelussa?
Näin nappaat (minkä tahansa) työpaikan
Koodarin top 50 työpaikkaa

 


Talented yhdistää senior-tason ohjelmistoalan ammattilaiset houkuttelevimpien teknologiayritysten työmahdollisuuksien kanssa. Lisäksi autamme yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.