fi en

Ohjelmistokehittäjän CV: Näin kirjoitat CV:n, jota rekrytoijat rakastavat

05 Jun 2020 by Maria Kotaniemi

Mitä tietoja ohjelmistokehittäjän CV:ssä tulisi olla ja miksi ohjelmistokehittäjällä pitää olla CV? Jokaisella, ei vain ohjelmistokehittäjillä, pitäisi olla CV vakuuttaakseen mahdollisen työnantajan omasta osaamisesta ja erityistaidoista = työllistettävyydestään. Kun jokin on kirjoitettuna, se on luotettavampaa. Ihmisen mieli toimii näin hassusti.

Me Talentedilla olemme auttaneet satoja ohjelmistokehittäjiä työnhaussa ja projektien löytämisessä. Olemme nähneet tuhansia ansioluetteloita ja käyneet lukuisia keskusteluja rekrytoijien ja palkkaavien esimiesten kanssa. Tässä tekstissä jaamme oppimamme: Mitä tietoja rekrytoijat haluavat nähdä CV:ssä ja millainen on erinomainen ohjelmistokehittäjän CV.

>> Ota tästä käyttöön Talented CV -pohja! <<

Ohjelmistokehittäjän CV:n tulisi

 • olla englanniksi. Ohjelmistoala on kansainvaälinen, joten englannin kielinen CV on kätevä myös täällä koti-Suomessa. Toki voit  halutessasi tehdä CV:n myös suomeksi tai muilla kielillä.
 • olla lyhyt. Kustomoi CV:si sopimaan haettuun rooliin, ja listaa vain oleellinen työkokemus.
 • olla totuudenmukainen. Pieni omakehu on tervettä, mutta älä liioittele tai valehtele.
 • erottua joukosta. Et halua olla “just another frontend developer”.

Github on loistava tapa demonstroida omaa koodiasi ja (harraste)projektejasi, mutta Github yksinään ei riitä.

Mitä ohjelmistokehittäjän CV:n tulisi sisältää?

Täytyy olla

 • Bio. Lyhyt intro itsesäsi, erityistaidoistasi ja uratavoitteistasi, kustomoituna sopimaan haettuun rooliin.
 • Yhteystiedot.
 • Kuva. Kiva kasvokuva, ei matkustuskuvia, moottoriajoneuvoja tai aurinkolaseja. Kuvassa voit tuoda ilmi omaa persoonaasi,  mutta älä vedä läskiksi.
 • Koulutus.
 • Relevantti työhistoria. Jos sinulla on pitkä track record, listaa vain oleellisimmat = työkokemus josta selviää, että olet pätevä hakemaasi rooliin. Vinkkinä, että rekrytoijat pitävät tarinankerronnallisesta tyylistä: “Asiakkaalla X oli ongelma Y, jonka ratkaisemiseksi rakennettiin tiimi. Toimin tiimissä roolissa Z ja määrittelin ratkaisun perustuen paradigmaan H. Ratkaisu toteutettiin tiimin toimesta ja vastuullani oli A, B ja C.”
 • Ammatilliset taidot. Rekrytoijat haluavat tietää paljonko sinulla on kokemusta [nimeä jokin teknologia] vuosina, joten suosittelemme kirjoittamaan taidot tähän tyyliin: Java, 2009-2020 (11 vuotta).
 • Uran tähtihetket. Mikä tekee sinusta erityisen? Mitkä ovat olleet urasi hienoimpia hetkiä? Esimerkkejä: Palvelun skaalaaminen sadasta tuhannesta päivittäisestä pyynnöstä kymmeneen miljoonaan. Kahden antiikkisen tietokannan (joissa on miljardeja rivejä tietoa) yhdistäminen moderniksi relaatiotietokannaksi niin ettei palvelu ole alhalla hetkeäkään.

Kiva olla

 • Referenssit.
 • Saavutukset. Oletko menestynyt kilpailuissa tai hackathoneissa? Oletko saanut palkintoja tai onko sinulla patentteja?

Voi olla

 • Maininta mentorina toimimisesta.
 • Harrasteprojektit, kuten avoimen lähdekoodin projektit, peliprojektit tai sivubisnekset (online kurssit, SaaS, konsultointi…)

 

Aika päivittää CV? Ota tästä käyttöön Talentedin CV -pohja!

Lue myös:
Mitä ohjelmistokehittäjä voi pyytää työhaastattelussa?
Näin nappaat (minkä tahansa) työpaikan
Koodarin top 50 työpaikkaa


Talented on yli 2000:n ohjelmistokehittäjän ja designerin ja yli 150 yrityksen yhteisö, joka pyrkii ravistelemaan yleistä tapaa rekrytoida ohjelmistoalan ammattilaisia Suomessa ja maailmalla. Pysy ajantasalla Suomen ohjelmistoalan kuulumisista ja verkostoidu sekä rekrytoivien yritysten että toisten devaajien ja designereiden kanssa liittymällä Talented yhteisöön täällä.

Lisäksi Talented auttaa ohjelmistoalan ammattilaisia uusien työpaikkojen ja projektien löytämisessä, urapolun pohtimisessa ja yrittäjäksi ryhtymisessä täysin ilmaiseksi.

Mikäli haluaisit tukeamme työnhakuun tai urapolun pohdintaan, hae omaa Agenttia!👇

Pysy kärryillä!

Tilaa uutiskirjeemme niin tiedät, mistä ohjelmistoalalla pöhistään. Kuulet myös kootut vinkit työnhakuun ja itsenäisen konsultin arkeen.

Yrityksen edustaja, tilaa alan ajankohtaiset kuulumiset täältä →.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeemme tietosuojaselosteemme mukaisesti.