fi en

Nexi Digital Finland kehitti rekrytointiaan ja brändiään Talentedin avulla

16 tammi 2024 by Maria Kotaniemi

Ainutlaatuinen maksuteknologioiden tuotekehityskeskus Nexi Digital Finland rekrytoi kourallisen kriittisiä teknisiä rooleja ja nosti rekrytointikyvykkyyttään Talentedin avulla. Samalla rakennettiin perustusta yrityskauppojen pohjalta syntyneen uuden yrityksen työnantajabrändille.

Kasvukonsultti tueksi vaativien teknisten roolien rekrytointiin

Nexi Digital Finland on alkuvuonna 2023 Espooseen perustettu tuotekehityskeskus, joka syntyi tanskalaisen Netsin ja suomalaisen Poplatekin sulautuessa osaksi Nexi Groupia. Tuotekehityskeskus on Euroopan tasolla ainutlaatuinen – siellä kehitetään Nexin maksuratkaisuiden teknologista keihäänkärkeä reilun 100 hengen voimin. Kun Nexi Digital Finland kaipasi tukea kriittisten teknisten roolien rekrytointiin, yritykselle entuudestaan tuttu yhteistyökumppani Talented tarttui tuumasta toimeen. Aiempi yhteistyö oli keskittynyt suorahakuihin, nyt puikkoihin hyppäsi vaativien IT-rekrytointien ja työnantajamielikuvatyön monissa liemissä keitetty kasvukonsultti Mira Rantatupa.

Vaativien teknisten roolien rekrytointi oli osoittautunut Nexi Digital Finlandille haastavaksi, sillä uudella nimellä kulkevaa yritystä ei vielä tunnettu kilpaillussa markkinassa. Lisäksi yritys kaipasi tukea ja lisäresursseja huipputasoisten IT-osaajien löytämiseen. Yhteistyön alussa huomattiin nopeasti, että kokeneen konsultin osaamista kannattaisi käyttää hands-on rekrytoinnin lisäksi Nexi Digital Finlandin osaajahankintakyvykkyyden nostamiseen ja työnantajamielikuvatyön kehittämiseen.

Sujuvuutta rekrytointiin

Osaajahankintakyvykkyyden nostaminen aloitettiin perusasioiden kuntoon laittamisella. Talentedin kasvukonsultti toimi Nexi Digital Finlandin rekrytointitiimille mentorina ja opasti ja tuki muun muassa seuraavissa toimenpiteissä:

  • Rekrytointiprosessin ja -käytäntöjen kehittäminen
  • Rekrytointijärjestelmän käyttöönotto
  • Osaajaprofiilien tarkentaminen ja tehokkaampi suorahaku
  • Rekrytointitiimin ja palkkaavien tiimien tiiviimpi yhteistyö
  • Rekrytoinnin mittarit

Jo näillä toimenpiteillä tehostettin ja sujuvoitettiin it-rekytointia huomattavasti. Tiiviimmän vuoropuhelun avulla rekrytointitiimillä ja palkkaavilla kehitystiimeillä oli parempi jaettu ymmärrys siitä, millaisia osaajaprofiileja kaivattiin. Käyttöön otettiin myös osaajien huolellinen validointi ja esihaastattelut ennen palkkaavalle tiimille esittelyä, mikä nosti osumatarkkuutta. Uusien rekrytoinnin mittareiden ja datan avulla pystyttiin nyt myös selvittämään, miksi kandit jättäytyvät rekrytointiprosessista ja mistä syistä palkkaavat tiimit eivät halua edetä kandien kanssa.

Lisäksi kasvukonsultti auttoi Nexi Digital Finlandia kehittämään teknistä arviointimenetelmäänsä. Osuutta muokattiin hieman kevyemmäksi kandin suuntaan, kuitenkin varmistaen että tiimi sai tarpeeksi näyttöä kandin osaamisesta.

Työnantajabrändin perustukset kuntoon

Työnantajamielikuvatyöhön liittyi kaksi keskeistä haastetta. Ensimmäinen oli, ettei Nexi Digital Finlandia tunnettu kohdemarkkinassa. Toinen haaste oli, että useamman eri organisaation yhdistyneistä tiimeistä koostuvan yrityksen kulttuuri, identiteetti ja työnantajabrändi olivat vasta muhimisvaiheessa. Niinpä Talentedin kasvukonsultti keskittyi tukemaan markkinointitiimiä työnantajabrändin rakentamisessa ja auttoi kartoittamaan uuden organisaation haasteita ja mahdollisuuksia.

Ensimmäiseksi Talentedin kasvukonsultti haastatteli henkilöstöä. Haastatteluiden pohjalta luotiin ensimmäinen versio siitä, mitä henkilöstö piti Nexi Digital Finlandin kulttuurin ja työnantajalupauksen kulmakivinä. Näitä löydöksiä hyödynnettiin myös brändin äänensävyn suunnittelussa.

Seuraavaksi kasvukonsultti suunnitteli työnantajalupaus-työpajan, joka toteutettiin yhdessä Nexi Digital Finlandin organisaatiovalmentajan kanssa. Työpaja tarjosi Nexi Digital Finlandin johdolle paremman kuvan siitä, mistä lähtötilanteesta yrityksen yhteistä kulttuuria lähdettäisiin rakentamaan ja mitä asioita täytyisi kehittää, jotta nykyiset työntekijät pysyvät tyytyväisinä ja potentiaaliset työntekijät näkisivät yrityksen houkuttelevana työnantajana. Lisäksi kasvukonsultti laati johdolle toimintasuunnitelman monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden kehittämiseksi yhteistyössä organisaatiovalmentajan ja Talent Acquisition Managerin kanssa.

Myös markkinointi hyötyi työpajasta. Kasvukonsultti ja markkinointi muotoilivat yhdessä työpajassa nousseista ajatuksista erilaisia viestikärkiä ja sisältöjä yrityksen työn alla olleille nettisivuille. Nexi Digital Finlandille rakennettiin myös urasivut ja vuorovaikutteisempi Tech community-nimeä kantava alusta, jonka tarkoitus on pitää potentiaaliset työntekijät lähempänä tarjoamalla heille tapahtumia ja sisältöjä.

Kasvukonsultti auttoi löytämään tärkeimmät kehityskohteet

Ulkopuolinen konsultti pystyy tarkastelemaan asiakasorganisaatiota objektiivisesti, mikä auttaa hahmottamaan realistisesti, millä tasolla sisäinen osaaminen on, mitä osaamisalueita tulisi vahvistaa ja mitä priorisoida tekemisessä. Kun asiakas on avoin tarkastelemaan toimintaansa ja työstämään havaittuja kehityskohteita, on yhteistyöstä parhaimmillaan todella hedelmällistä ja vie organisaatiota huimasti eteenpäin. Näin kävi Nexi Digital Finlandin kanssa.

Puolen vuoden yhteistyön aikana kasvukonsultti onnistui lisäämään Nexi Digital Finlandin osaamista ja ymmärrystä it-rekrytoinnista ja auttoi rekrytoimaan kriittisiä teknisiä rooleja. Lisäksi konsultin avustuksella rakennettiin uudet netti- ja urasivut, sekä perustukset työnantajabrändille. Yhteistyön tuloksena Nexi Digital Finlandilla on paremmat kyvyt rekrytoida menestyksekkäästi vaativia teknisiä rooleja itsenäisesti.

“Oli ilo työskennellä Miran kanssa. Hän auttoi meitä palkkaamaan kriittisiä rooleja ja kehitti rekrytointikäytäntöjämme radikaalisti. Miran mentoroimana ne, jotka eivät vielä tunteneet IT-alaa alkoivat lyhyessä ajassa puhua kuten konkarit. Lisäksi Mira loi meille toimintasuunnitelman työnantajamielikuvan kehittämiseksi.

Miran kanssa on erittäin helppo työskennellä ja hän on taitava tunnistamaan tärkeimmät kehityskohteet ja viemään aloitteita läpi. Hän on loistava kommunikoija ja erinomainen tiimipelaaja. Olen varma, että hän on loistava lisä mihin tahansa osaajahankintatiimiin missä tahansa organisaatiossa.” Mikael Siirtola, Director of Engineering.

 

Lisää tehoja IT-osaajahankintaan? Talentedilta löydät palvelut niin IT-osaajien houkutteluun, rekrytointiin kuin pitoon.

Tutustu palveluihimme

 


Avain digitaalisessa tulevaisuudessa menestymiseen on osaajasodan voittaminen. Se tarkoittaa menestymistä työntekijän elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Talented auttaa yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.