fi en

Veikka Kähkönen: Työnhakuprosessi hakemuksesta sopimukseen 1,5 viikossa

12 huhti 2021 by Maria Kotaniemi

Kun pöydällä odottaa jo jokunen työtarjous, mutta yksi työpaikka kiinnostaisi muita enemmän, on työnhakuprosessilla kiire. Todella kiire. ”Siinä olisi hyvin voinut käydä niin, että olisin päätynyt jonnekin ihan muualle”, toteaa Veikka Kähkönen.

Työnhakuprosessissa vaiheiden ja vastausten odottelu on aina melko tuskaista, eikä hakijoita mielellään odotuteta yhtään enempää kuin on tarpeen. Joskus on kuitenkin tarpeen painaa erityisesti kaasua. Sellainen tilanne oli käsissä, kun Veikan työhakemus kolahti Lääkärikeskus Aavan työpaikkailmoitukseen ja sieltä hakemusprosessia hoitavien Talentedin agenttien käsiin.

”Huomasin Aavan ilmoituksen LinkedInissä ja laitoin sinne saman tien hakemuksen. Mainitsin viestissä, että minulla on jo muutama paikka odottamassa, joten hakemuksella on hoppu”, Veikka kertoo.

Talentedin työnhakuprosessissa ei vitkutella

”Laitoin hakemuksen menemään keskiviikkona ja Talented vastasi heti torstaina viestiin. Saimme sovittua puhelinhaastattelun seuraavalle tiistaille Talentedin kanssa. Kun pääsin siitä seulasta läpi, niin seuraavan päivän aamulla oli jo fyysinen haastattelu Aavalla. Siitä meni sitten enää muutama päivä, kun minulla oli jo työsopimus edessä”, Veikka kertoo prosessin kulusta.

Koko työnhakuprosessiin kului siis puolitoista viikkoa, kun päästiin työhakemuksesta työsopimukseen. ”Se oli kyllä todella hyvä, sillä jos se olisi ollut kovasti hitaampi, minun olisi pitänyt jo vastata johonkin odottavaan tarjoukseen. Silloin olisin päätynyt jonnekin muualle. Aava oli kuitenkin tosi kiinnostava paikka ja tarina päättyi onnellisesti”, Veikka toteaa tyytyväisenä.

Terveysteknologiat ja Aava kiinnostivat eniten

Viime keväänä Aalto Yliopistosta valmistuneella Veikka Kähkösellä on teknologia-alan uraa takana jo viisi vuotta. ”Ensimmäisessä työpaikassa tein AV-automaatiota, IoT-asioita ja mitä nyt pienessä atk-putiikissa voi tehdä. Sen jälkeen siirryin joksikin aikaa konsultiksi ja viimeiset puolitoista vuotta olin puolestaan Nightingale Heathilla”, Veikka kertoo.

Jo lapsesta saakka Veikkaa on kiinnostanut sekä teknologia että lääketiede, mutta vasta viime vuodet toivat nämä kaksi kiinnostuksenaihetta yhteen. ”Päädyin terveysteknologioiden pariin vähän sattumalta, mutta niiden parissa haluan myös jatkaa. Aava puolestaan kiinnosti työnantajana hyvän maineensa vuoksi. Kun huomasin avonaisen työpaikan, hain siihen heti”, Veikka päättää kertomuksena.

Kun työntekijä tietää oman juttunsa ja todella haluaa päästä tiettyyn työpaikkaan se kiinnostaa myös työnantajaa ihan eri tavalla. Oman juttunsa löytämiseen Veikka antaa yhden neuvon:

”Tee paljon erilaisia asioita. On vaikea löytää omaa juttua, ellei kokeile. Kokeilemalla löytyy sitten ne asiat, jotka kiinnostavat enemmän kuin muut. Jo opintovaiheessa kannattaa tehdä monipuolisesti erilaisia töitä ja työpaikkaa kannattaa myös vaihtaa, jos tuntuu, ettei oma juttu ole vielä löytynyt. Sieltä se oma sitten joskus vielä löytyy.”

 

Kerro meille suunta, mihin haluat uraasi viedä – Me hoidamme loput.

Hae omaa agenttia

 


Talented ravistelee tapaa, jolla ohjelmistoalan ammattilaisia rekrytoidaan Suomessa ja maailmalla. Vaihdoimme fokuksen yrityksistä Talentteihin: Mitkä ovat sinun tarpeesi ja kriteerisi seuraavalle ura-askeleellesi? Kerro meille niin  agenttimme löytävät sinulle unelmiesi työpaikan tai konsulttikeikan veloituksetta.

Pysy ajantasalla Suomen ohjelmistoalan trendeistä ja kuumimmista työmahdollisuuksista – Liity Talented Slack -yhteisöön!

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.