fi en

Roman Mikstais: Talented tekee ohjelmoijan työnhaun helpoksi

18 tammi 2021 by Maria Kotaniemi

Roman Mikstais on nuoruusvuotensa Raumalla kasvanut backend-ohjelmoija, jonka urakehitys on ollut varsin suoraviivainen. ”Tulin vanhempien mukana Tallinnasta Suomeen 13-vuotiaana, kävin Raumalla koulut ja lukiot. Sen jälkeen opiskelin Kauhavan yrittäjäopistolla ohjelmoijaksi ja työnhaussa päädyin töihin Tilastokeskukselle Helsinkiin. Siellä olinkin sitten 22 vuotta”, Mikstais kertoo.

Jossain kohtaa Mikstais alkoi miettiä, josko ennen eläkeikää olisi hyvä nähdä vielä jotain uutta. ”Viihdyin hyvin Tilastokeskuksella, mutta ajattelin myös, että jos en nyt vaihda työpaikkaa, niin olen täällä varmaan koko ikäni. Halusin nähdä, miten muualla tehdään hommia ja millaista ohjelmoijan työ on jossain toisessa talossa. Juuri silloin varsin sopivasti eteen sattui Talented”, Mikstais toteaa hymyillen.

Ohjelmoijan työnhaku voi olla myös vaivatonta

”Olen ollut aina huono etsimään työpaikkoja ja Talented tuli kuin tilauksesta. Ajattelin, että kokeillaan. Eikä siinä kauaa mennyt, kun olin jo uudessa työpaikassa”, Mikstais kertoo yllättyneenä. Pythonilla backend-ohjelmointia pääasiassa tekevällä Mikstaisilla oli työnhaulle muutama toive: ”Toivoin paikkaa, jossa olisi vähemmän byrokratiaa, joka olisi pienempi ja dynaamisempi, jossa olisi mukavat ihmiset ja monipuoliset työtehtävät.”

Koko työnhakuprosessi oli Mikstaisin mukaan todella sujuva. ”Ensin täytin netissä lomakkeen, sitten kävin juttelemassa agentin kanssa. Tunti hujahti siinä ihan heittämällä, oli todella mukava jutella, kun keskustelu luistaa hyvin. Sen jälkeen agentti loi minusta profiilin. Minun roolihan oli siinä lopulta aika pieni”, Mikstais kuvailee tyytyväisenä.

Myös aktiivinen yhteydenpito saa Mikstaisilta kiitosta. ”Vähän väliä minulle ehdoteltiin, että kiinnostaisiko tällainen tai tuollainen ohjelmointialan työpaikka. Kävinkin joissakin työhaastatteluissa, joissa opin ihan valtavasti muista firmoista. Se oli mielenkiintoista, vaikka ne eivät minun paikkoja olleetkaan”, Mikstais selvittää.

Talented auttaa ohjelmoijaa työnhaun eri vaiheissa

Kun hakee työtä ensimmäistä kertaa aikoihin, se saattaa hieman hermostuttaa. ”Ainoa haastattelu eläessäni oli 22 vuotta sitten, kun hain Tilastokeskukselle. Kyllä siis hieman jännitti mennä nyt haastatteluihin. Talented kuitenkin lupasi auttaa, prepata haastatteluun, sparrata kysymyksissä ja olla muutenkin tukena. Lopulta kaikki haastattelut olivat onneksi ystävällisiä ja menivät oikein hyvin.”

Muutaman haastattelun jälkeen Talentedin agentti esitteli Mikstaisille työpaikan Qvikillä. ”Se osui aivan kohdalleen. Qvikillä rakennetaan sovelluksia kaikilla moderneilla pilviteknologioilla ja toisaalta tehdään esimerkiksi machine learningia”, Mikstais intoilee. Silti tärkeintä Mikstaisille ovat työkaverit ja kulttuuri: ”Haastattelusta alkaen tuntui siltä, että Qvikillä on mukavia ihmisiä ja siellä on rento ja lämmin ilmapiiri. Tiesin heti haluavani sinne ja sinne myös pääsin.”

Mikstais rohkaisee muitakin ohjelmoijia hyödyntämään Talentedia työnhaussa: ”Jos haluaa helposti ja vaivattomasti vaihtaa työpaikkaa, niin suosittelen lämpimästi. Koko prosessi, sen nopeus ja avoimuus yllättivät minut todella positiivisesti. Talented piti jatkuvasti yhteyttä, eikä minua jätetty yksin missään vaiheessa.”

Iloluontoinen Mikstais kokee löytäneensä itselleen paikan, jossa voi taas viihtyä pitkään. ”Minulla on käynyt elämässä aina hyvä tuuri, niin tälläkin kertaa. Qvikillä pääsen oppimaan koko ajan jotain uutta ja täällä on hyvä olla. Kiitos Talentedille avusta”, Mikstais kiittää nauraen.

 

Kerro meille suunta, mihin haluat uraasi viedä – Me hoidamme loput.

Hae omaa agenttia

 


Talented ravistelee tapaa, jolla ohjelmistoalan ammattilaisia rekrytoidaan Suomessa ja maailmalla. Vaihdoimme fokuksen yrityksistä Talentteihin: Mitkä ovat sinun tarpeesi ja kriteerisi seuraavalle ura-askeleellesi? Kerro meille niin  agenttimme löytävät sinulle unelmiesi työpaikan tai konsulttikeikan veloituksetta.

Pysy ajantasalla Suomen ohjelmistoalan trendeistä ja kuumimmista työmahdollisuuksista – Liity Talented Slack -yhteisöön!

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.