fi en

Rekrytointitoimeksianto vai in-house konsultointi?

10 maalis 2022 by Maria Kotaniemi

Olet päätynyt tänne, sillä olet mitä ilmeisimmin tullut siihen lopputulokseen, että digitaalisten osaajien rekrytointihaasteisiin kaivattaisiin organisaatiossanne apua – hienoa! Me Talentedilla autamme mielellämme ja tarjoamme ohjelmistokehittäjien ja muiden digitaalisten roolien rekrytointihaasteiden ratkomiseen kahta erilaista vaihtoehtoa: yksittäisiä rekrytointitoimeksiantoja ja in-house rekrytointikonsultointia. Jos olet epävarma, kumpi lähestymistapa sopisi paremmin ratkomaan juuri teidän haasteitanne, olet tullut oikeaan paikkaan! Alta löydät kattavan tietopaketin kummastakin vaihtoehdosta.

 

 

Rekrytointitoimeksianto

Rekrytointitoimeksianto sopii loistavasti tilanteeseen, jossa rekrytoivalla organisaatiolla on selkeänä mielessä haluttu osaajakohderyhmä ja jossa laadukkaan rekrytointiprosessin ja hakijakokemuksen toteuttamiseen löytyy jo vaadittava aika ja osaaminen. Onnistuneen rekrytointitoimeksiannon reunaehtona on myös, että työnantajamielikuva ja potentiaalisille työntekijöille tarjottava tarjooma on hyvin mietitty ja houkutteleva.

Kilpailu digiosaajista käy kuumana. Siksi ennen rekrytointitoimeksiannon aloittamista on varmistettava, että haun läpiviemiseen löytyy sen vaatima aika ja fokus, jotta rekrytointiprosessi saadaan vietyä läpi jouhevasti heti kun potentiaalisia kandeja löytyy. Usein tämä saattaa vaatia ihan konkreettisesti tilan raivaamista kalenterista rekrytoinneille, usein myös muiden huomiota vaativien tehtävien kustannuksella.

Jotta rekrytointitoimeksiannossa voidaan onnistua, haluamme jo ennen töihin ryhtymistä varmistaa, että onnistumisen edellytykset ovat kunnossa. Käytännössä käymme yhdessä ennen toimeksiannon alkamista läpi muun muassa palkkauksen ja muut tarjottavat edut, työtehtävän sisällön sekä haettavan roolin vaatimukset. Näin maksimoimme rekrytoinnissa onnistumisen mahdollisuudet.

In-house rekrytointikonsultointi

Joissain tapauksissa jo rekrytointitarpeen ilmetessä käy selväksi, ettei rekrytointitoimeksianto ole oikea valinta. Syynä tähän voi olla esimerkiksi se, että roolin vaatimukset ja tarjottava kompensaatio eivät ole linjassa keskenään, tai että työnantajabrändi ei ole halutulle osaajakohderyhmälle houkutteleva tai se on heille tuntematon. Näissä tapauksissa suosittelemme in-house rekrytointikonsultointia, sillä konsultointi on usein sopivampi tapa ratkoa rekrytoinnin haasteita.

In-house rekrytointikonsultoinnissa konsultti tulee osaksi rekrytoivaa organisaatiota, samaan tapaan kuin oma in-house rekrytoija. Konsultti voi päivittäisen rekrytointityön ohella tukea organisaatiota niin työnantajamielikuvatyössä kuin rekrytointiprosessien kehittämisessä. Näin myös rekrytoivan tiimin oma rekrytointiosaaminen kasvaa. Muutosprosessi vie kuitenkin aikaa, joten on tärkeää muistaa, etteivät akuutit rekrytointitarpeet välttämättä ratkea nopeasti tällä lähestymistavalla. Pitkäjänteinen työ kuitenkin kannattaa, sillä kasvustrategian pohtiminen yhdessä rekrytointikonsultin kanssa antaa paremmat eväät rekrytoinneissa onnistumiseen myös jatkossa. Lue lisää rekrytointikonsultin monista erilaisista rooleista täällä.

 

Digiosaajien rekrytointihaasteiden ratkomiseen ei ole olemassa kaikkiin organisaatioihin sellaisenaan soveltuvaa one-size-fits-all -tyyppistä ratkaisua. Sekä rekrytointitoimeksiannoille että in-house rekrytointikonsultoinnille on aikansa ja paikkansa, ja yhdessä keskustelemalla löydämme varmasti juuri teille oikean tavan löytää haluamanne osaajat!

Ota yhteyttä!

 


Avain digitaalisessa tulevaisuudessa menestymiseen on osaajasodan voittaminen. Se tarkoittaa menestymistä työntekijän elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Talented auttaa yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.