fi en

Parhaat työpaikat ohjelmistokehittäjälle eri elämäntilanteisiin ja tarpeisiin

06 marras 2020 by Maria Kotaniemi

Parhaat työpaikat ohjelmistokehittäjälle. Siinä onkin haastava aihe, sillä työpaikka joka on minulle paras, ei välttämättä ole sitä sinulle. Siksi jaoimmekin yritykset eri kategorioihin, jotta löydät helpommin juuri sinun tilanteeseesi ja tarpeisiisi sopivat työnantajat.

Tiivistä työyhteisöä arvostavalle = Perjantaibisseilijälle eli sinulle, joka vaalit yhteisöllisyyttä ja haluat viettää työkavereiden kanssa aikaa myös työajan ulkopuolella.

Perheelliselle = Sinulle, joka kaipaat joustoa työskentelyysi ja haluat erottaa työn ja vapaa-ajan.

Niche tekemistä haluavalle = Sinulle, joka haluat esimerkiksi parantaa syövän tai rakentaa satelliitteja.

Kansainväliselle mielelle = Sinulle, joka haluat osaksi monikansallista tiimiä. Yrityksiä, joihin ei suomea puhuvat ovat lämpimästi tervetulleita.

Kovan palkan haluavalle = Sinulle, joka haluat alan kovinta palkkaa.

Etäilijälle = Digital nomadille. Sinulle, joka haluat tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta.

Yhteiskunnallista merkitystä haluavalle = Sinulle, joka haluat olla kehittämässä Suomalaista yhteiskuntaa.

Tiivistä työyhteisöä arvostavalle

UpCloud

Kovaa kasvua tehnyt kotimainen tuotetalo, jonka core bisneksenä on pilvipalveluiden tarjoaminen ”infrastructure-as-a-service” -periaatteella. Globaali meininki, työntekijöitä ympäri maapalloa. Yhteisöllisyys näkyy ja tuntuu, ja kukapa ei olisi kuullut Upcloudin mielettömistä vappubileistä! Järjestää myös firman yhteisiä matkoja. Mainittakoon myös, että firma sopii mainiosti myös digital nomadeille!

New Things Co 

Konsulttitalo, jonka tekeminen huokuu uteliaisuutta uusimpia teknologioita ja maailmaa kohtaan. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen pelaa isoa roolia, jengi touhuaa paljon yhdessä ja opettelee säännöllisesti uusia teknologioita ja taitoja yhdessä. Loistava vaihtoehto myös ei suomea puhuville, monikansallinen tiimi, diversiteetti ja inklusiivisuus isosti mukana tekemisessä.

Qvik 

Mobiilikonsultointitalo, joka ajaa diversiteettiä ja tasa-arvoa ohjelmistoalalle. Yhteisöllisyys tärkeää ja se näkyy – talosta löytyy lukuisia vapaa-ajan kerhoja ja aina on hyvä syy pitää hauskaa työkavereiden kanssa, oli sitten Oktoberfest, kollegan kirjan julkkarit tai ihan perus perjantai. Qvik myös tarjoaa loistavat etätyömahdollisuudet niille, jotka haluavat pakoon talven pimeyttä: kolmen kuukauden ajaksi vuokrataan jostakin lämpimästä villa, jonne työntekijät voivat mennä työskentelemään ja ottaa halutessaan perheensä ja/tai ystäviä mukaan.

Sievo

Nopeasti kasvava hankinta-analytiikka softafirma, joka on nähty useamminkin Suomen parhaimpien työpaikkojen listalla (Great Place to Work). Monen muun tavoin myös Sievo auraa tietä kohti tasa-arvoisempaa ohjelmistoalaa. Välittäminen on yksi Sievon arvoista, oli kyseessä sitten oma työnjälki, työntekijät tai asiakkaat, ja se näkyy. Työntekijöitä ilahdutetaan milloin donitseilla, milloin tarjoamalla etätyöjaksoja ulkomailla firman vuokraamassa villassa, #wintergetaway. Myös koko yrityksen yhteiset iloittelut ja tiimilounaat piristävät porukkaa tasaisin väliajoin.

Valamis

Kansainvälisestikin mainetta niittänyt Valamis on erikoistunut oppimisen digitalisaatioon. Tiimihenkeen panostetaan – on tiimivaelluksia, kilometrikisa -skaba pyöräilijöille, monenlaisia after work aktiviteetteja ja ulkomaanmatkoja. Eri maiden toimistojen tiimit ovat myös käyneet erilaisissa urheilukisoissa edustamassa.

Perheelliselle

Elisa

Elisa tarjoaa tietoliikenne- ja ICT-palveluja Suomessa ja ulkomailla, ja pitää omalla tontillaan suomalaista yhteiskuntaa pystyssä. Sopii työpaikkana hyvin perheelliselle ja niille, jotka arvostavat työn ja vapaa-ajan erottamista ja jotka haluavat ajoissa kotiin joka päivä. Etätyö on arkipäivää.

Lääkärikeskus Aava

Aava kehittää moderneja terveydenhuollon palveluja sekä digitaalisia työkaluja niin lääkäreille ja hoitohenkilökunnalle kuin asiakkailleen. Kasvava ja kehittyvä yritys, jossa tehdään uudistuksia terveydenhuoltoon ja ennakoivaan työterveyshuoltoon liittyen. Mainio work-life balance ja tarjoaa kattavan terveydenhuollon koko perheelle.

Solita

Monipuolinen Solita on teknologia-, data- ja designyritys, jossa jengi oikeasti viihtyy. Henkilöpito on Solitalla aivan omaa luokkaansa, ja työntekijlöitä arvostetaan ja työympäristö on innostava. Solita on panostanut isosti työntekijöiden kehittymisen tukemiseen ja mahdollisuuteen vaikuttaa omiin työtehtäviin. Hyvä work-life balance, paljon perheellisiä töissä. Johto ja kulttuuri ymmärtää perhe-elämän tuomia haasteita ja tukee näissä tilanteissa.

Siili

Siili on muutoskumppani, joka muuttaa visioita digitaalisiksi strategioiksi, dataa näkemyksiksi ja ideoita innovaatioiksi ja palveluiksi. Perheystävällinen työpaikka, johto tukee ja kannustaa sekä isiä että äitejä pitämään perhe- ja hoitovapaita ja perheellisille tarjotaan myös lastenhoitoapua tiukkoihin tilanteisiin. Työntekijöillä autonomia omasta tekemisestä ja vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta. 

Gofore

Konsulttitalo, joka on kasvanut kovaa vauhtia säilyttäen silti matalan hierarkian ja todella avoimen sisäisen kommunikaation. Kulttuuri on rakennettu tasa-arvon, läpinäkyvyyden ja luottamuksen päälle, ja se todella näkyy. Itseohjautuva työskentely, etätyömyönteisyys ja joustavat työajat sopivat perheellisille. Gofore on yksi kovimpia toimijoita julkisen sektorin palveluiden tuottamisessa. Monella saattaa nousta tässä vaiheessa karvat pystyyn, mutta julkkaripuolella pääsee ratkomaan todella mielenkiintoisia onglemia, joilla on suuri merkitys. Plussaa Goforelle vielä siitä, että yritys pystyy tarjoamaan kasvupaikkoja myös vähän nuoremmilla kehittäjille ja on sitoutunut edistämään omalta osaltaan kestäviä toimintatapoja ja vähentämään sekä kompensoimaan hiilipäästöjä.

Niche tekemistä haluavalle

ICEYE

ICEYE on satelliitteja valmistava firma, joka tarjoaa luotettavaa ja ajankohtaista tutkakuvaa asiakkailleen. Lähes reaaliaikaisen tutkakuvan avulla esimerkiksi viranomaistoimijat voivat verrata aluevesillä liikkuvia laivoja niiden lähettämään transponderi-dataan ja siten havaita alukset, joiden lähettimet ovat kiinni ja jotka todennäköisesti ovat pahanteossa. ICEYEn kilpailuetu on korkealaatuinen tekemisen taso ja insinööritaito, mikä mahdollistaa satelliittien kehittämisen murto-osalla kilpailijoiden hinnoista, käyttäen kuitenkin olemassa olevia ja tunnettuja teknologioita.

Kun satelliittien määrä kiertoradalla kasvaa, kasvaa samalla myös käsiteltävän ja liikutettavan datan määrä. Jotta tämä datamassa saadaan luotettavasti ja nopeasti asiakkaan saataville, tarvitaan taustalle laadukas ja pitkälle automatisoitu infrastruktuuri. Tämän infran luomiseen, ylläpitämiseen ja datan käsittelyyn liittyvien ongelmien ratkomiseen ICEYE tarvitsee kokeneen tiimin apua.

Starship

Starship mullistaa ruoka- ja pakettitoimituksia autonomisten robottien verkoston avulla, mikä tuo mukanaan uniikkeja teknillisiä haasteita niin fyysisesti (robotit) kuin backendin osalta. Starshipin kolme pilaria ovat asiakas, merch ja robotit. Asiakaspuolellea isoa roolia pelaa mobiili applikaatio, jota asiakkaat käyttävät muun muassa ruoan tilaamiseen, robotin matkanteon seuraamiseen ja lukitun säilytystilan avaamiseen. Merch keskittyy siihen, miten asiakkaiden tilaukset siirtyvät kaupoille ja ravintoloille ja päätyvät aina asiakkaalle asti. Robottien reititys asiakkaan luo optimaalisinta reittiä, offline vikaennusteet ja paljon muuta liittyykin sitten itse robotteihin. Starship on perustettu vuonna 2014, ja tähän mennessä robotit ovat toimittaneet yli 650 000 asiakastilausta, ajaneet itsenäisesti yli 1,2 miljoonaa kilometriä ja ylittäneet yli 9 miljoonaa risteystä. 

Aiven 

Suomalainen Aiven on matkalla maailman johtavaksi database-as-a-service toimittajaksi. Monikansallinen tiimi rakentaa tietokanta-infrastruktuuria palveluna, jotta heidän asiakkaidensa, eli muiden devaajien, ei tarvitse siitä huolehtia, vaan voivat keskittyä rakentamaan omaa tuotettaan. Jotta Aiven pystyy tarjoamaan kilpailijoitaan luotettavampaa, parempaa, nopeampaa ja tehokkaampaa tietokantapalvelua, vaatii se tiimiltä todella paljon low-level -osaamista ja tietotaitoa siitä, mitä esimerkiksi Kafkan tai Possun pellin alla tapahtuu, kuinka ongelmia debugataan ja miten näistä työkaluista saa kaiken tehon irti. 

Varian

Varian kehittää hoitomenetelmiä syöpää vastaan. Noin 85 % Suomessa ja 60 % maailmalla myydyistä sädehoitolaitteista on Varianin rakentamia. Varian on Suomessa IT-skenessä vähemmän tunnettu yritys, vaikka sen sädehoidon suunnittelujärjestelmiä kehitetään täällä noin 200 henkilön voimin. Tuosta lukumäärästä suurin osa työskentelee juuri sädehoito-ohjelmistojen parissa.

Syövästä opitaan koko ajan lisää, ja se vaatii hoitomenetelmien ja -työkalujen jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä. Tähän yritys tarvitsee tuekseen tekijöitä, joilla on laajaa koodausosaamista ja kokemusta sovelletusta matematiikasta ja fysiikasta. Varian on paikka sinulle, joka haluat pelastaa ihmishenkiä innovatiivisessa ja kansainvälisessä yrityksessä.

Supermetrics

Kaikki alkoi Google t-paita kisasta, lopputuloksena syntyi miljoonabisnes. Supermetrics on metriikka-alusta, joka pelastaa web analyytikot ja markkinoijat CSV-tiedostoilta ja leikkaa/liitä tuskalta tekemällä datan siirron eri alustojen välillä helpoksi. Täällä pääsee käsittelemään isoja datamassoja, data-puljailijan place to be! Asiakkaina muun muassa Warner Bros, Samsung ja Nestlé.

Kansainvälisille mielille

Columbia Road

Digitaaliseen myyntiin ja markkinointiin erikoistunut konsulttitalo, tekemistä growth hacking, e-commerce ja salesforce kulmalla. Perustettu 2016, työllistää yhteensä jo noin 100 konsulttia Helsingissä ja Tukholmassa. Virallinen työkieli on englanti ja talosta löytyy useita kansalaisuuksia. Arvostaa työntekijöitään suuresti, ja on ollut ilo seurata Columbia Roadin huolenpitoa ja yhteisöllisyyden vaalimista korona-aikana; etä-pubivisoja (myös lapsiperheille sopivia!) ja etä- after workkeja sekä kotiin lähetettyjä paketteja.

Smartly

Inspiroiva ja innostava yhtiö, loistava tuote ja hyvä paikka kehittymiseen. Kasvanut kuudessa vuodessa yli 300 hengen globaaliksi yritykseksi, jossa rakennetaan suurella palolla kiusaamisesta ja syrjinnästä vapaata kulttuuria. Mitä Smartly sitten tekee? Automatisoituja työkaluja tehokkaampaan sosiaaliseen mainostamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen verkossa.

Remedy

Alan Wake ja Max Payne. Tässä on pelifirma, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Yrityksen peleistä on tehty muun muassa kirjoja, sarjakuvia ja Hollywood elokuva. Monikansallinen tiimi, töissä joukko maailman parhaita pelikehittäjiä. Viimeisin peli Control on niin ikään niittänyt valtavasti menestystä, ja nyt odottelemme seuraavaa hittiä.

Brella

Tapahtuma-ala on suuren muutoksen alla, ja Brella astelee tästä muutoksesta ulos mitä todennäköisimmin voittajana. Brella on virtuaalinen tapahtuma-alusta, joka palvelee niin tapahtuman järjestäjiä kuin osallistujia. Tapahtuma-alusta auttaa osallistujia löytämään relevanteimmat kanssaosallistujat, joiden kanssa verkostoitua ja löytää työpaikkoja, kollegoja ja sijoittajia. Tapahtumajärjestäjät voivat isännöidä Brellan avulla livestream tapahtumia ja saavat relevanttia dataa niin osallistujista kuin tapahtumamarkkinoinnin ja -viestinnän tehokkuudesta. Yrityksellä monikansallinen tiimi ja vahva globaali presenssi, vain 5% tuotoista tulee Suomesta.

Kone

Kotimainen hissivalmistaja ei paljon esittelyjä kaipaa. Toki tekeminen ei rajoitu vain hisseihin, vaan tämä aidosti kansainvälinen yritys tarjoaa erilaisia vertikaalisia liikutuspalveluja ja pitää ne myös toiminnassa. Sitä ei aina tule ajatelleeksi, mitä kaikkea devaaja voi Koneella tehdä – etähallintajärjestelmiä, tietoturvaa ja sulautettua, muutamia mainitaksemme. Kun rakennetaan esimerkiksi etähallittavia hissejä, niin sitä kovemmalle tasolle tietoturvaseikat menevät ettei kukaan pysty hakkeroimaan ja pudottamaan hissiä.

+ Aiven, ICEYE, Mavericks, Microsoft, NTC, Oura, Starship, Supermetrics, Upcloud, Valamis ja Varian, jotka esitelty muualla tässä kirjoituksessa.

Kovan palkan haluavalle

Maverics 

Aikuisten konsulttitalo, joka yhdistää konsultoinnin ja yrittäjyyden parhaat puolet: itsenäisen konsultin palkkatason ja konsulttitalon edut kirjanpidossa ja projektien etsimisessä. Tehnyt mieletöntä kasvua korona-vuonna ja triplannut päälukunsa. Sopii erityisesti sinulle, joka et kaipaa pallomerillä varusteltua toimistoa, vaan haluat tienata reippaasti päättäen itse millaisia etuja haluat vai otatko mieluummin kaiken palkkana. Poikkeuksellisen avoin, keskusteleva kulttuuri. 70% laskutuksesta tekijän palkkapussiin.

Rakettitiede

Konsulttitalo, jonka ydinosaamista ovat web- ja mobiilipalvelut, IoT sekä sulautetut järjestelmät. Rento ja itseohjautuva työntekijöiden osaamiseen luottava kulttuuri. Aidosti kiinnostavia projekteja, joiden valintaan voit vaikuttaa itse. Palkka ja työkaverit ovat alan parhaimpia. 50% laskutuksesta konsultin lompsaan.

Microsoft

Microsoft on tehnyt 70-luvulta asti softaa, prosessit viimeisen päälle hiottuja. Microsoft Windows käyttöjärjestelmä on yksi maailman laajimmista softatuoteprojekteista.  Todella kilpailukykyinen palkka, mutta tavoiteohjattu jenkkikulttuuri on aika syvällä, mikä voi aiheuttaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion tapoihin tottuneelle päänvaivaa.

Bitfactor

Digitaalisia palveluita ja strategioita tuottava konsulttitalo, joka hallitsee niin suunnittelun, softan kuin analytiikan. Isoja asiakkuuksia. Tarjoaa työntekijöilleen vapautta ja vastuuta sekä motivoivan ja osaavan työyhteisön.

Supercell

Mobiilipeleistä kiinnostuneelle kehittäjlle yksi parhaista työpaikoista. Erittäin vaikuttava työympäristönä, melko pienet kehitystiimit, jotka saavat kehittää pelejään autonomisesti. Innostunut meininki, ”fail fast and learn fast” mentaliteetti.

Etäilijälle

UpCloud

Jo kertaalleen esitelty, kovaa kasvua tehnyt kotimainen tuotetalo, jonka core bisneksenä on pilvipalveluiden tarjoaminen ”infrastructure-as-a-service” -periaatteella. Etätyö on arkipäivää, digital nomadin varma valinta!

Tulka

Startup, joka haluaa poistaa kielimuureja ihmisten väliltä kaikkialla maailmassa tarjoamalla ennennäkemättömän nopeaa tulkkauspalvelua mobiilisovelluksen kautta. Luopuivat kesällä 2020 kokonaan toimistosta, mutta olivat todella etätyömyönteisiä jo ennen koronaakin.

Flockler

Flockler-alusta auttaa markkinoijia keräämään ja näyttämään käyttäjien luomaa some-sisältöä (Instagram kuvat, Facebook julkaisut, twiitit, YouTube videot…) missä tahansa digitaalisessa palvelussa, tarkoituksena kasvattaa sivustolla vietettyä aikaa ja konversioita. Kansainvälinen etä-ystävällinen firma, jolla toimistot Lontoossa ja Tampereella ja asiakkaina muun muassa Bayer 04 Leverkusen, GoPro ja Milka. Rantautumassa Yhdysvaltoihin NHL tiimien käyttämänä.

Oura

Kovaa kasvua tehnyt hyvinvointisormusta kehittävä ja valmistava yritys. Sormus mittaa muun muassa käyttäjän unta, sykettä ja kehon lämpötilaa sekä aktiivisuutta. Yritys sai valtavasti mediahuomiota ja nostetta, kun Oura ja University of California San Francisco (UCSF) -yliopiston tutkijat ryhtyivät keväällä 2020 tutkimaan älysormuksen mahdollisuuksia tunnistaa COVID-19-taudin ensioireita. Innovatiivinen ja etätyö-ystävällinen työpaikka.

Wolt

Suomalainen kasvuraketti, joka tarjoaa ravintolaruoan maksu- ja kotiinkuljetuspalvelua yli 20 maassa. Wolt myös avasi keväällä 2020 Wolt Market -nimeä kantavan ruoan verkkokaupan Jätkäsaareen, ja toisen Kalasatamaan syksyllä 2020. Etätyö-ystävällinen kulttuuri ja mielenkiintoista kehitystyötä logistiikka-, fintech-, merch- ja monissa muissa tiimeissä.

Yhteiskunnallista merkitystä haluavalle

Vaana

Kehittyneiden maiden sosiaali- ja terveyspalvelut vaativat ikääntyvän väestön myötä yhä enemmän varoja, mutta samanaikaisesti työssäkäyvien veronmaksajien määrä vähenee. Vaana korjaa kyseistä kestävyysvajetta osallistamalla yksityistä sektoria julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseen. Mikäli kestävyysvajetta ei korjata, ei pohjoismainen hyvinvointivaltio voi toimia eikä ole varaa vastaavaan koulutukseen tai muihin julkisiin palveluihin kuin tähän asti. Vaanalla on äärimmäisen keskusteleva ja osallistava kulttuuri. Pieni yritys, jossa pääsee vaikuttamaan miten ja millä ohjelmistoja kehitetään sekä mitä ongelmia ratkaistaan.

VTT

VTT on tutkimus-, kehitys- ja innovaatiolaitos, joka pyrkii luomaan tieteelle kaupallista kysyntää.  Tutkii globaaleja haasteita ja on mukana todella mielenkiintoisissa projekteissa; on mukana muun muassa tutkimassa fuusioreaktoreita, joukkoliikenteen automatisointia, kvanttiteknologiaa ja bioteknistä ruoantuotantoa. Devaajana pääsee siis tekemään paljon muutakin kuin webbiformeja!

VR

Valtion Rautatiet pitää Suomen liikkeessä ja tekee työtä vihreämmän liikkumisen puolesta. Yritys, joka ei sukujuhlissa esittelyjä kaipaa. Monelle työn merkitys ja näkyvyys korostuu, jos joutuu joka kerta itselleenkin perustelemaan, mitä työkseen tekee ja missä työn jälki näkyy. VR painii isojen muutosten kanssa, kuten esimerkiksi pankit ja vähittäiskauppakin, sillä heille ei vielä 1900-luvulla tarvinnut miettiä internetiä, mutta nykyään suuri osa liikevaihdosta tulee digitaalisten kanavien kautta. Näin digiosaajien työ näkyy arjessa yhä enemmän VR:lläkin ja sen vuoksi VR on koko ajan kiinnostavampi työpaikka koodarillekin. Yhtiö on myös tehnyt viime vuosina loistavaa työtä IT-työnantaja tunnettuutensa nostamiseksi.

THL

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tutkimus-, asiantuntija- ja kehittämislaitos, jonka tehtävänä on väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. THL luo edellytyksiä esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon sähköiselle tiedonhallinnalle. Laaja valikoima tietojärjestelmiä, erillisverkkopalveluita ja tietokantaratkaisuja, joiden parissa devaajat pääsevät työskentelemään. Sovelluskehitystä toteutetaan pääsääntöisesti projektimuotoisen toiminnan kautta ketteriä menetelmiä hyödyntäen.

DVV

DVV:n tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta sekä edistää hyvän tietojenkäsittely- ja tiedonhallintatavan kehittämistä ja noudattamista. Virasto vastaa myös yhteiskuntamme tärkeimmän perusrekisterin, Väestötietojärjestelmän (VTJ), ylläpidosta ja kehittämisestä. DVV:llä tehdään yhteiskunnallisesti erittäin merkityksellistä työtä, ja virasto on mukana muun muassa seuraavissa hankkeissa: AuroraAI, Digitaalinen identiteetti, Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden kehittämisohjelma JUDO ja Digitalisaation edistämisen ohjelma DEO.

 

Lue myös:
Koodarin top 50 työpaikkaa 2021
Ohjelmistokehittäjien palkkataso Suomessa 2021

 


Talented yhdistää senior-tason ohjelmistoalan ammattilaiset houkuttelevimpien teknologiayritysten työmahdollisuuksien kanssa. Lisäksi autamme yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.