fi en

Pandia nosti osaajahankintakyvykkyyttään rekrykonsultin avulla

20 maalis 2023 by Maria Kotaniemi

Kun Suomen johtava kiinteistöalan ohjelmistoratkaisuja tuottava Pandia halusi vahvistaa kasvuaan ja osaajahankintakyvykkyyttään, apuun kutsuttiin Talented. Vauhdikkaan kasvun ja sen tuomien muutosten myötä Pandialla ei vielä ollut vakiintunutta tapaa hoitaa rekrytointeja, eikä kenelläkään ollut omistajuutta osaajahankinnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Siksi apua kaivattiin ensisijaisesti henkilöstön modernin osaajahankintaosaamisen kasvattamiseen ja oman rekrytointiprosessin luomiseen. Lisäksi rekrytointikonsultin osaamista haluttiin hyödyntää osaajien aktiiviseen kontaktointiin ja houkutteluun. Näillä toimilla varmistettaisiin rekrytoinnin tasalaatuisuus ja se, etteivät Pandian kasvutavoitteet jää toteutumatta sen takia, ettei rekrytointi toimi niin hyvin kuin se voisi toimia.

Nykytilan ja pullonkaulojen määrittely auttoi sanoittamaan tavoitteet

Liikkeelle lähdettiin rekrytoinnin nykytilan kartoituksella. Yhteisille aivoriihille varattiin reippaasti aikaa ja erityisesti uppouduttiin siihen, miten rekrytointiprosessit olivat siihen asti menneet niin Pandian kuin hakijoiden näkökulmasta. Kun prosessi oli piirretty auki ja pullonkaulat paikannettu, määriteltiin selkeät sanalliset tavoitteet, jotka priorisoitiin. Sitten päästiinkin tositoimiin.

10 onnistunutta rekrytointia ja harppaus sisäisessä osaajahankintakyvykkyydessä

Talentedin rekrytointikonsultti loi ja dokumentoi yhdessä Pandian tiimin kanssa selkeän rekrytointiprosessin vastuuhenkilöineen. Prosessi esitettiin koko henkilöstölle, jotta kaikille oli selvää, miten Pandia jatkossa rekrytoi. Tämän lisäksi konsultti auttoi terävöittämään työpaikkailmoituksia ja osallistui osaajien aktiiviseen kontaktointiin ja houkutteluun.

Projektin yksi keskeinen tavoite oli kasvattaa Pandian henkilöstön osaajahankintaosaamista. Talentedin konsultti järjesti palkkaaville esihenkilöille ja koko henkilöstölle koulutuksia, joissa paneuduttiin haastattelutekniikoihin, suorakontaktointiin, rekrytointiprosessin rakentamiseen ja hyviin rekrytointikäytäntöihin. Näin rekrytointiin osallistuville asiantuntijoille luotiin mahdollisuudet tehdä oman vastuualueensa rekrytoinnista tehokkaampaa, laadukkaampaa ja parempiin tuloksiin tähtäävää. Ymmärryksen kasvattaminen auttoi myös sitouttamaan kaikkia osallisia rekrytointeihin.

Vajaan vuoden aikana tehtiin 10 onnistunutta rekrytointia niin sovelluskehitykseen kuin asiakkuudenhallintaan ja myyntiin. Samaan aikaan Pandian oma osaajahankintakyvykkyys kasvoi huomattavasti.

 

Lisää tehoja IT-osaajahankintaan? Talentedilta löydät palvelut niin IT-osaajien houkutteluun, rekrytointiin kuin pitoon.

Tutustu palveluihimme

 


Avain digitaalisessa tulevaisuudessa menestymiseen on osaajasodan voittaminen. Se tarkoittaa menestymistä työntekijän elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Talented auttaa yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.