fi en

Ohjelmistokehittäjien palkkataso Suomessa 2024

09 tammi 2024 by Henry Lehto

(This post is also available in English.)

Rekrytointiammattilaisemme ovat keskustelleet historiamme aikana tuhansien ohjelmistokehittäjien kanssa. Valtaosan kanssa on aiheena ollut myös palkka. Olemme olleet mukana lukuisissa rekrytoinneissa asiakasyrityksillemme ja nähneet myös palkkapyyntien ja toteuman välisen eron. Tämän ansiosta meillä on näköalapaikka siihen, mikä on ohjelmistokehittäjien palkkataso Suomessa 2024.

Keskusteluiden lisäksi seuraamme julkisesti ilmoitettujen positioiden palkkoja sekä palkkatietopalveluissa ilmoitettuja palkkoja. Näistä olemme muodostaneet näkemyksen tyypillisistä toteutuneista palkoista.

Yleinen palkkataso on noussut Suomessa viime vuoden aikana. Ohjelmistokehittäjät ovat olleet tässä kehityksessä vahvasti mukana. Tietotekniikan palvelualan työehtosopimukseen oli kirjattu 3,5 %:n palkantarkistus. Myös muissa työehtosopimuksissa oli tyypillistä vuotta korkeampia korotuksia. Nämä ymmärrettävästi näkyvät ohjelmistokehittäjien palkkapyynneissä myös muissa yrityksissä.

Markkinatilanne ja yleinen taloustilanne näyttää vaikuttaneen yleiseen palkkakehitykseen siten, että palkkojen nousu ei ole ollut poikkeuksellisen korkeaa inflaatiota suurempaa. Tämä poikkeaa aiempien vuosien kokemuksista.

Koodiklinikan viimeisimmässä palkkakyselyssä kuukausipalkan keskiarvo oli 5498 EUR (+3,2 % edelliseen vuoteen verrattuna) ja mediaani 5300 EUR (+3,9 %). Tämä on linjassa meidän kokemuksiemme kanssa.

Ohjelmistokehittäjien palkat Suomessa 2024

Kokeneiden ohjelmistokehittäjien bruttopalkan tyypillinen haitari on 5000-6000 EUR kuukaudessa.

Kun tarkastellaan nimikkeittäin, palkkojen skaala laajenee.

Junior Developer -tehtävässä tyypillinen palkkaus on 3500-4500 EUR kuukaudessa. Poikkeuksia on kuitenkin paljon, ja etenkin ensimmäisiä askeleitaan ottavat kehittäjät usein ovat tyytyneet pienempiinkin palkkoihin.

Software Developer -nimikkeellä tyypillinen palkka on 4500-5500 EUR kuukaudessa.

Senior Developer -tittelillä kokemus näkyy palkassa, joka useimmiten osuu välillä 5500-7000 EUR kuukaudessa.

Senior developer -tehtävissä tyypillisen palkkahaitarin yläpuolelle pääsee, jos palkkamalli on voimakkaasti tulospohjainen, kuten Wittedin Mavericks-malli. Näissä malleissa tyypillinen palkka asettuu 7000-8500 EUR välille, ja hyvin palkatuissa projekteissa työskentelevillä nähdään myös olennaisesti korkeampiakin palkkoja.

Architect- ja Lead Developer -nimikkeillä palkkaus on tyypillisesti 6000-8000 EUR kuukaudessa.

Apuna rakentamassa softakyvykkyyksiä yrityksiin ja tekemässä parempaa työelämää kehittäjille

Jos olet hankkimassa softakehitysosaamista, Witted-yritysten palvelupaletista löytyy sinulle tukea. Meillä on ajantasainen tieto palkoista, osaamisen saatavuudesta ja suuri osaajapooli – olit sitten rekrytoimassa tai hankkimassa konsulttia.

Olemme kasanneet rekrytointeja suunnitteleville materiaalipankkiimme myös toimialakohtaisia tietoja toteutuneista palkoista. Kiinnostaako, kuinka paljon yrityksesi maksaa palkkaa kilpailijoihin verrattuna? Voit ladata tarkemman näkemyksen palkkatietoon Wittedin materiaalipankista.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.