fi en

Kun Wolt kertoo tarpeistaan, Talentedin osumatarkkuus paranee

18 syys 2020 by Maria Kotaniemi

Senior-tason ohjelmistoalan osaajien rekrytoiminen on hikistä työtä. Karkeasti ottaen puolet sopivista rekrytoitavista karsiutuu pois joka kierroksella. Numeroina se tarkoittaa sitä, että jokaista rekrytoitua kohden kaksi on saanut tarjouksen, neljä on edennyt haastattelun viimeiselle kierrokselle, kahdeksan on päässyt läpi hakemusseulonnasta ja hakijoita on ollut kuusitoista. Tapaus Wolt on hyvä esimerkki siitä, kun panostetaan asiakkaan liiketoiminnan ja kulttuurin ymmärtämiseen sekä keskitytään kandien toiveiden kuuntelemiseen, niin saadaan optimaalinen osumatarkkuus. 

Tänä vuonna Talented on esitellyt Woltille kuusi kandidaattia, joista neljä on edennyt tarjousvaiheeseen ja kolme on aloittanut työt.

Tätä voidaan pitää tilastollisena poikkeamana, mutta asialle on toinenkin selitys. Ajan saatossa Talented on oppinut tuntemaan Woltin hyvin ja siksi seulasta pääsee läpi koko ajan vain osuvampia ehdokkaita.

Jokainen tapaaminen Woltin ja Talentedin välillä syventää yhteisymmärrystä. Talentedilla  tiedetään, millainen yrityskulttuuri Woltissa on, millä teknologioilla palvelua rakennetaan ja millaisia ominaisuuksia siellä kehitetään. Kun talentti kertoo, että häntä kiinnostaisi työskennellä startup-henkisessä, yhteisöllisessä yrityksessä ja rakentaa palvelua, jolla on vaikutusta monen ihmisen elämään, Talent Agentin korvat hörähtävät heti. Olisiko tässä sopiva työntekijä Woltille?

Talented pyrkii keventämään Woltin työtaakkaa

Talented hoitaa sourcingin eli etsii sopivia ehdokkaita monista eri kanavista. Talentedilla myös tavataan jokainen kandidaatti henkilökohtaisesti. Tapaamisessa tarkistetaan, että hakijalla on riittävä kokemus ja sopiva profiili Woltin tarpeisiin nähden. Hakemusseulonnan ja ensivaiheen sijaan Wolt pääsee suoraan tapaamaan kandin, joka on varmasti kiinnostunut juuri Woltista.  

Aina ehdotus ei tietenkään ole osunut kohdalleen. Wolt on kuitenkin nähnyt merkittävästi vaivaa ja lähettänyt joka kerta kattavan selvityksen hylkäämisen perusteista. Jokainen selvitys on vahvistanut Talentedin ymmärrystä Woltin toiveista ja tarpeista. Seuraavalla kerralla valinta on aina tarkempi ja osumatarkkuus parempi.

Lisäksi Woltin avoimia työpaikkoja on näkyvissä Talentedin Jobs-portaalissa. Portaalista Talented -yhteisön jäsenet näkevät, millaisia tekijöitä Woltilla kulloinkin etsitään. On helpompi ehdottaa yritykselle sopivia tekijöitä, kun tehtävänkuva on selkeä ja Jobs-portaalissa avoimet työpaikat pysyvät jatkuvasti agenttien mielessä.

Kasvua ja rekrytointia kummallisinakin aikoina

Kun maailma sulkeutui, Wolt jatkoi ihmisten ja ruoan yhdistämistä. Samalla yritys on jatkuvasti panostanut sovelluksensa toiminnan kehittämiseen, minkä vuoksi Wolt rekrytoi lisää korkeatasoisia osaajia. Haastavista olosuhteista huolimatta Wolt on vetänyt läpi nopeita rekryprosesseja ja jatkanut kasvuaan, minkä takeeksi Wolt keräsi keväällä 100 miljoonan euron rahoituksen.

 

Pöydällä vaativa yksittäinen rekry tai jatkuva tarve erilaisille digiosaajille? Etsimme ja esittelemme teille tarpeitanne parhaiten vastaavat, etukäteen validoidut kandit, jotta pääsette suorahaun ja hakemusrumban sijaan suoraan tapaamaan teitä kiinnostavat henkilöt. Eikö kuulostakin hyvältä?

Kerro meille tarpeestanne

 


Jokaisesta yrityksestä tulee lopulta ohjelmistoyritys. Avain digitaalisessa tulevaisuudessa menestymiseen on osaajasodan voittaminen. Se tarkoittaa menestymistä työntekijän elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Talented auttaa yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset Talent Acquisition-aktiviteettien, työnantajamielikuvatyön ja työntekijäkokemuksen kehittämisen keinoin.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.