fi en

Kasimir Hirvikoski: On paljon vaivattomampaa jutella Talentedin kanssa kuin lähteä itse etsimään työpaikkoja

08 maalis 2021 by Maria Kotaniemi

”En ole oikein koskaan nauttinut perinteiseen työnhakuprosessiin kuuluvien hakemusten ja kirjeiden kirjoittamisesta. Talentedin kanssa niitä ei ole tarvittu, vaan koko prosessi on ollut todella rento ja vaivaton.”

Kasimir luo työkseen silmäkarkkia, eli suunnittelee palveluiden käyttöliittymiä ja käyttökokemusta. Ura alkoi jo 14-vuotiaana, kun hän suunnitteli ensin äitinsä teatteriesityksiin julisteita. ”Siitä se alkoi ja levisi pikkuhiljaa muihinkin graafisen suunnittelun töihin. Aikuisiän kynnyksellä aloin tehdä ensin webbisivuja ja siitä siirryin hiljalleen tuotepuolen suunnittelijaksi”, Kasimir kuvaa urapolkuaan.

Nyt takana on digipuolen työkokemusta jo vajaa kymmenen vuotta ja Kasimir itse hipoo kolmen kympin rajapyykkiä. Yksinyrittäjäuran jälkeen veri alkoi vetää palkkatöihin. ”Tuntui siltä, että olisi kiva olla vaihtelun vuoksi tasaisissa palkkatöissä. Kaipasin ympärilleni muita fiksuja ihmisiä, joiden kanssa pallotella asioita ja joilta oppia vielä lisää”, hän jatkaa.

Lontoosta suoraan Talentedin kontaktiverkkoon

Kasimir oli juuri palannut koti-Suomeen vajaan neljän vuoden Lontoon reissun jälkeen. ”Aloin miettiä, että mitä kautta löytäisin parhaiten kontaktiverkostoa Suomesta. Jollain googlauksella löysin vahingossa Talentedin ja se tuntui vastaavan tähän kysymykseen”, Kasimir kertoo. Päätös ottaa yhteyttä Talentediin ei silti syntynyt välittömästi.

”Emmin tosi pitkään, että mitä teen. Jaksaisinko ottaa yhtyettä, onko tämä oikeasti vakavasti otettava homma? Tuntui jotenkin ihan utopistiselta, että olisi firma, joka tarjoaisi tekijöille hyviä työpaikkoja”, Kasimir naurahtaa ja jatkaa: ”Lopulta totesin, että noh, haetaan pois, kun ei siinä mitään menetäkään.” 

Kahvittelu Talentedin kanssa osoittautui rennoksi ja vaivattomaksi kokemukseksi. Kasimirille luotiin profiili Talentedin portaaliin ja pari tuntia myöhemmin Wunderdog ottikin jo yhteyttä. ”Tartuin tilaisuuteen ja menin Wunderdogille töihin. Jäin samalla hengailemaan Talentedin verkostoon ja seuraamaan, mitä muita mahdollisuuksia sieltä tulisi vastaan.”

Woltin tuotetaloon rakentamaan yhtä palvelua

Kasimir oli jo pidemmän aikaa haikaillut palkkatöiden lisäksi myös töistä tuotetalossa. ”Konsulttipuolella on aina kiire ja siirrytään nopeasti projektista toiseen. Tuotetalossa on enemmän aikaa miettiä asioita ja suunnitella. Toki on myös paljon isompi kokonaisuus omalla vastuulla, mutta se antaa todella paljon, kun sitä vastuuta saa kantaa tekemällä huolellista työtä”, Kasimir kuvailee.

Tuotetalossa suunnittelija pääsee tekemään kaikkea mahdollista ja vähän päälle. Uusien ominaisuuksien ideoimista ja kehittämistä, käyttäjähaastatteluja, tuotekokeiluja, data-analytiikan hyödyntämistä, ongelmien ratkomista – kaikkea saa kokeilla ja oppia. 

”Suomessa ei hirveän montaa tuotetaloa ole mihin itse haluaisin mennä, mutta Wolt on niistä yksi. Kun Talentedin Slackissa tuli vastaan mahdollisuus päästä Woltille töihin, päätin tarttua siihen heti. Nopea puhelu Talent Agentille, päivitetty LinkedIn-profiili ja työnäyte riitti. Siitä ei mennyt kauaakaan, kun olin jo Woltin hakuprosessissa ja lopulta siellä töissä.”

Kahden hakukokemuksen perusteella Kasimir suosittelee Talentedia muillekin empijöille: ”On paljon vaivattomampaa jutella Talentedin kanssa kuin lähteä itse etsimään niitä työpaikkoja. Lisäksi Talented kuuntelee tosi tarkasti sitä, mitä sinä itse haluat tehdä, eivätkä edes tarjoa huonoja vaihtoehtoja.”

 

Digiosaaja, kerro meille suunta, mihin haluat uraasi viedä – Me hoidamme loput.

Hae omaa agenttia

 


Talented ravistelee tapaa, jolla ohjelmistoalan ammattilaisia rekrytoidaan Suomessa ja maailmalla. Vaihdoimme fokuksen yrityksistä Talentteihin: Mitkä ovat sinun tarpeesi ja kriteerisi seuraavalle ura-askeleellesi? Kerro meille niin  agenttimme löytävät sinulle unelmiesi työpaikan tai konsulttikeikan veloituksetta.

Pysy ajantasalla Suomen ohjelmistoalan trendeistä ja kuumimmista työmahdollisuuksista – Liity Talented Slack -yhteisöön!

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.