fi en

Funzin valloittava missio helpottaa C-tason headhunttausta

05 Feb 2021 by Maria Kotaniemi

Funzi on realistinen pilvilinnayritys, jolla on valloittava missio – he haluavat tehdä oppimisen mahdolliseksi kaikkialla maailmassa. Avaimet tähän tavoitteeseen ovat pelillinen mobiilipedagogiikka, kaikissa ympäristöissä toimiva verkko-oppimisalusta sekä osaavat tekijät, joiden avulla tavoitellaan jopa miljardia käyttäjää ympäri maailmaa.

Kun vakaa, seitsenvuotias startup saavutti vaiheen, jossa tekemistä alettiin skaalata roimasti ylöspäin, tarvittiin tiimiin uudenlaista, C-tason osaamista. ”Meillä on globaali tuote ja maailmanlaajuinen infrastruktuuri. Palvelu toimii lukuisissa eri ympäristöissä ja eri laitteilla. Siinä on paljon erityiskysymyksiä, joihin täytyy osata etsiä vastauksia”, kuvailee Funzin perustaja Aape Pohjavirta.

Yhteistyötä laajennettiin C-tason headhunttaukseen

Oli aika palkata Chief Technical Officer (CTO) sekä Product Manager. Funzin kunnianhimoiset tavoitteet vaativat teknistä erityisosaamista ja siksi digijohtajapositioon etsittiin laaja-alaista tekijää. Lisäksi Funzi on erittäin resurssitehokas talo, jolla ei ole omaa varsinaista rekrytointifunktiota.

Jo aivan rekrytoinnin alkuvaiheessa Funzi kääntyi Talentedin puoleen, sillä Talented oli aiemminkin auttanut Funzia rekrytoimaan teknologiaosaajia. Nyt he kaipasivat ketterää, ripeää ja ratkaisukeskeistä rekrytointiapua digijohtajien etsimiseen ja palkkaamiseen. Talentedin uusi Executive Search -palvelu sopi Funzin tarpeeseen täydellisesti.

”Aluksi oli suorastaan vaikea uskoa, että Talentedin rekrytoija tekee aidosti töitä meidän etuamme ajatellen. Missään vaiheessa ei ollut sellaista tyrkyttämistä, vaan avointa, oikeaa dialogia. Prosessi meni erittäin hyvin, kaikki oli erittäin joustavaa ja läpinäkyvää ja kandit olivat todella laadukkaita”, Pohjavirta kommentoi.

Teknologiajohtajaa etsittiin Piilaaksosta Lähi-itään

Koska Funzi on kansainvälinen ja täysin etätyöhön pohjautuva startup, myös C-tason osaajaa voitiin etsiä mistä päin maailmaa tahansa. Funzin erittäin vetovoimainen ja merkityksellinen missio teki keskustelunavauksen helpoksi. Kiinnostuneita, erittäin kovatasoisia kandeja löytyi niin Piilaaksosta, Lähi-idästä kun Euroopan teknologiamarkkinoiltakin.

Headhunttaus-prosessi oli varsin ketterä ja sopivia kandeja esiteltiin ja haastateltiin ripeällä otteella. Roolin tarpeet myös tarkentuivat matkan varrella keskusteluissa Funzin asiantuntijoiden sekä Talentedin rekrytoijan välillä.

”Meillä on elämää suurempi tavoite ja rakennamme jotain, mitä ei ole vielä tehty. Silloin on erittäin tärkeää, että rekrytoitavat ihmiset jakavat tavoitteen ja uskovat siihen. Kandien tunnistusprosessin täytyy olla todella onnistunut ja samansuuntaiseen kommunikaatioon pohjautuva. Se onnistui erittäin hyvin. Talentedin rekrytoija ymmärsi meidän tarpeen, konkretisoi sen ja löysi meille oikeanlaisia kandeja”, Pohjavirta kiittää.

Lopulta sopiva tekijä löytyi parissa kuukaudessa Serbiasta. Tämä vasta Yhdysvalloista Serbiaan muuttanut digijohtaja päätti perheineen asettautua seuraavaksi Tanskaan. Kun CTO-valinta alkoi varmistua, yhteistyötä jatkettiin vielä kuukauden verran, jonka aikana Funzille löydettiin myös uusi Product Manager.

Poikkeuksellista päämäärää tavoitteleva Funzi tarjosi Talentedin rekrytoijalle erittäin mielenkiintoisen ja merkityksellisen projektin, jota oli ilo toteuttaa yhdessä Funzin tiimin kanssa.

 

Digijohtajaa etsimässä? Talented Executive -palvelun kautta löydät tarvitsemanne johtajan ketterästi, aina toimitusjohtajasta teknologia- ja digitaalisen liiketoiminnan johtajiin.

Ota yhteyttä


Talented auttaa yrityksiä digitaalisen kompetenssin kehittämisessä ja devaajamarkkinassa erottautumisessa. Olipa kyseessä sitten parhaiden IT-osaajien tai digijohtajien etsiminen ja rekrytointi, ulkoisen kehitystyön fiksu ostaminen tai oman IT-rekrytointikyvykkyyden kasvattaminen, tältä kioskilta saat kaiken yhden pysähdyksen taktiikalla.

Pysy kärryillä, tilaa Talented Insights!

Talented Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeemme tietosuojaselosteemme mukaisesti.