fi en

6 perheystävällistä työpaikkaa ohjelmistokehittäjälle

04 loka 2022 by Tommi Talja

Onko sinun työpaikallasi täysin normaalia, että voit luottaa siihen, että tasan neljältä olet hakemassa lastasi päiväkodista? Onnistuuko etätyö työpaikallasi ilmoitusluontoisesti? Auttavatko ja ymmärtävätkö kollegasi, jos sinun pitääkin kesken työpäivän lähteä kotiin lapsen sairastuttua? Tarjoaako työpaikkasi etuja, jotka koskettavat myös perheenjäseniäsi?

Tästä tekstistä löydät kuusi perheystävällistä ohjelmistoalan työpaikkaa, joiden edut, kulttuuri ja työskentelytavat mahdollistavat perhe-elämän ja työnteon sulavan yhteensovittamisen. Nämä perheystävälliset yritykset edustavat yritysmaailman pehmeämpää puolta, jossa työntekijöiden erilaiset perhetilanteet huomioidaan keskimääräistä paremmin. Huomioithan, että nämä yritykset eivät ole Suomen ainoat perheystävälliset työpaikat. Ne eivätkä myöskään ole paremmuusjärjestyksessä, sillä sellaiseen niitä olisi mahdotonta laittaa.

Visma Solutions

Etätyö ei todellakaan tullut mukaan Visman kuvioihin vasta koronan pakottamana. Kotoa, mökiltä tai kahvilasta on koodattu Netvisoria ja VismaSignia jo paljon ennen vuotta 2020. Näin ollen työpaikan kulttuuri on muodostunut hyvin joustavaksi, eikä uusien työntekijöiden tarvitse pelätä olevansa “se ensimmäinen” tai “se ainoa” etäyhteyden päässä työskentelevä ammattilainen, joka pikkuhiljaa huomaa jäävänsä toimistojengin illanistujaisista ilman kutsua.

DNA

DNA myötäelää työntekijöiden perhe-elämän iloissa ja tukee kivikoissa, ja perheystävällisiä käytänteitä ylläpidetään ja kehitetään jatkuvasti henkilöstöä kuunnellen. DNA:lla on käytössä muun muassa palkallinen isovanhempainvapaa, maksuton sairaan lapsen kotihoitopalvelu, joustavat työajat ja paikkariippumaton työskentely sekä Gubbe-palvelu ikääntyvien läheisten tukemiseen.

HiQ

HiQ on monipuolinen konsulttitalo, jonka keihäänkärki on mobiiliosaamisessa. Tässä yrityksessä perheellisten arjen ymmärrys sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen helpottaminen näkyy isosti kulttuurissa. Etätyö on kuulunut kulttuuriin jo pitkään, kuten myös joustavat työajat ja lyhennetty työviikko. ​​Hiqlaisten työsuhde-etuihin kuuluu myös sairaan lapsen hoitopalvelu, ja yllättävissä tilanteissa lapsen voi myös ottaa mukaan toimistolle. Lisäksi HiQ järjestää lasten leirejä helpottamaan arkea, kun päiväkodit ja koulut ovat suljettuna esimerkiksi juhannuksen jälkeen ja joulun välipäivinä.

Elisa 

Elisa tarjoaa tietoliikenne- ja ICT-palveluja Suomessa ja ulkomailla, ja pitää omalla tontillaan suomalaista yhteiskuntaa pystyssä. Sopii työpaikkana hyvin perheelliselle ja niille, jotka arvostavat työn ja vapaa-ajan erottamista ja jotka haluavat ajoissa kotiin joka päivä. Etätyö on Elisalla arkipäivää, pois lukien korkean turvatason High Security -tiimi, joka rakentaa huipputason tietoturva tuotteita.

Gofore

Konsulttitalo, joka on yksi kovimpia toimijoita julkisen sektorin palveluiden tuottamisessa. Kasvanut kovaa vauhtia säilyttäen silti matalan hierarkian ja todella avoimen sisäisen kommunikaation. Kulttuuri on rakennettu tasa-arvon, läpinäkyvyyden ja luottamuksen päälle. Goforen itseohjautuva työskentely, etätyömyönteisyys ja joustavat työajat sopivat hyvin perheellisille. Mainio kasvupaikka myös uransa alussa oleville kehittäjille.

Lääkärikeskus Aava

Lääkärikeskus Aava kehittää moderneja terveydenhuollon palveluja sekä digitaalisia työkaluja niin lääkäreille ja hoitohenkilökunnalle kuin asiakkailleen. Aava uskoo psykologiseen turvallisuuteen ja panostaa isosti työntekijöidensä viihtyvyyteen ja ammatilliseen kehittymiseen. Lisäksi yrityksessä on mainio work-life balance ja kattava terveydenhuolto työntekijöiden koko perheelle.

 


Talented yhdistää senior-tason ohjelmistoalan ammattilaiset houkuttelevimpien teknologiayritysten työmahdollisuuksien kanssa. Lisäksi autamme yrityksiä houkuttelemaan, rekrytoimaan ja pitämään parhaat ohjelmistoalan ammattilaiset.

Miten IT-konsultointi­bisneksellä menee? Tilaa Witted Insights!

Witted Insights on kuukausittainen katsaus Pohjoismaiden IT-konsultointi­bisneksen markkina­tilanteeseen. Tilaa uutiskirje niin tiedät, miten alan yrityksillä menee.

Jättämällä sähköpostiosoitteesi hyväksyt vastaanottavasi kuukausittaisen uutiskirjeen Wittedin tietosuojaselosteen mukaisesti.