Usein kysytyt kysymykset
Täältä löydät useimmiten kysytyt kysymykset. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, otathan meihin yhteyttä osoitteessa hello@talented.fi .

Yleistä

Talented on kokeneiden ohjelmistokehittäjien ja ohjelmistokehitystiimien jäsenten yhteisö, joka perustettiin muuttamaan tapa, jolla IT-rekrytointia tehdään. Yritysten tarpeiden sijasta keskitymme osaajien tarpeisiin. Yhteisömme koostuu ohjelmistokehittäjistä, mobiilikehittäjistä, suunnittelijoista, DevOps osaajista, tuoteomistajista, teknologiajohtajista ja muista digitaalisen maailman muovaajista.

Tuotamme yhteisöllemme arvoa kolmella tavalla:
1. Autamme työnhakijoita uusien haasteiden löytämisessä ja työnantajien vertailussa

2. Autamme itsenäisiä konsultteja projektien löytämisessä ja tuemme yrittäjäksi haluavia yrityksen perustamisessa ja alkuun pääsemisessä

3. Järjestämme yhteisöllemme tapahtumia ja kursseja

 

Palvelumme ovat Talenteille ilmaisia.

Työnhakijat

Mikäli haluat Agenttiemme apua, pyydämme ottamaan yhteyttä nettisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta. Parhaiten Agenttimme voivat auttaa mid-senior tason osaajia, joilla on useampi vuosi työkokemusta ja todistettu track record. Yhteisöömme ovat kuitenkin tervetulleita kaikentasoiset kehittäjät, designerit ja muut digiosaajat.

Liity yhteisöön

Emme ole täällä täyttämässä yritysten tarpeita, vaan sinun uratavoitteitasi. Usein yhteistyöyrityksillämme ei ole avoimia paikkoja, vaan yritys luo sellaisen mikäli kiinnostuu sinusta. Kaikenlaiset kehittäjät, designerit ja muut digiosaajat voivat siis ottaa meihin yhteyttä!

Yhteisöömme liittyminen tai oman Agentin hankkiminen ei sitouta sinua mihinkään. Voit keskeyttää prosessin milloin tahansa. Jos löydät uuden työn omia reittejäsi pitkin, se on täysin ok! Meille on tärkeintä että sinä saavutat uratavoitteesi ja viihdyt työssäsi. Olet aina lämpimästi tervetullut takaisin käyttämään palvelujamme!

Ota ensiksi yhteyttä Agentteihimme nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Kuten sanottu, parhaiten Agenttimme voivat auttaa mid-senior tason osaajia, minkä vuoksi arvioimme osaamisesi ja sen, onko Talented juuri tällä hetkellä sinulle paras urakumppani. Jos kaikki näyttää hyvältä, kutsumme sinut rentoon tapaamiseen. Tapaaminen ei ole työhaastattelu, vaan sinuun tutustumista.

Tunnin mittaisessa tapaamisessa keskustelemme työhistoriastasi, uratavoitteistasi, henkilökohtaisista tarpeistasi ja kriteereistäsi koskien tulevaa työnantajaa ja työtä. Mukaan mahtuu myös muutamia teknisiä kysymyksiä, joiden avulla saamme osviittaa taidoistasi. Näkisimme mielellämme myös kirjoittamaasi koodia, jos se on mahdollista.

Lähtökohta on, että olet hyvä työssäsi ja sinulla on todistettava track record. Odotamme sinulta useamman vuoden työkokemusta.

 

Yhteisöömme ovat kuitenkin tervetulleita kaikentasoiset kehittäjät, designerit ja muut digiosaajat.

Seuraavaksi tapahtuu kaksi asiaa:

1. Rakennamme sinusta profiilin. Voit ajatella sitä miniansioluettelona, joka pitää sisällään ammatilliset taitosi (osaamasi/suosimasi teknologiat), muutaman lauseen kuvauksen työhistoriastasi ja toiveesi koskien uutta työtä.
2. Ryhdymme niin sanotusti hommiin ja aloitamme “matchingin”. Esittelemme profiilisi sinua kiinnostavien yritysten päättäjille, ja kaikilla yhteistyöyritystemme edustajilla on myös pääsy “Talented Portaaliin”, jossa kaikki työtä ja projekteja etsivät Talentit ovat esiteltyinä. Jonkin yrityksen kiinnostuessa profiilistasi he voivat tehdä aloitteen haastatteluprosessin aloittamiseksi nappia painamalla. Tästä tulee meille tieto, jonka jälkeen kontaktoimme sinut ja saat päättää, haluatko lähteä sinusta kiinnostuneen yrityksen työhaastatteluun.

Jos et vielä ole Talented yhteisön Slackissa, saat kutsun.

 

Teemme listan sinulle potentiaalisesti sopivista yrityksistä nimeämiesi yritysten ja henkilökohtaisten toiveidesi perusteella. Esittelemme sinut jokaiselle listatulle yritykselle.

Kaikki yhteistyökumppanimme voivat myös selata työpaikkaa etsiviä Talentteja ja tehdä aloitteen haastatteluprosessin aloittamiseksi, jos kiinnostuvat profiiilistasi.

Kun sekä sinä että yhteistyöyritys olette kiinnostuneita toisistanne, sovimme ajankohdan ensimmäiselle haastattelulle, minkä jälkeen prosessi jatkuu kyseessä olevan yrityksen rekrytointiprosessin mukaisesti. Tuemme sinua työhaastatteluihin ja palkkaneuvotteluihin valmistautumisessa sekä tarpeen tullen myös sopimusasioissa.

Jos kaikki menee putkeen, sinulla on pian uusi työpaikka!

Eivät näe, sillä voimme piilottaa profiilisi joko tietyltä tai kaikilta kumppaniyrityksiltämme. Vaikka profiilisi olisi piilotettu, voimme silti viedä matching prosessia eteenpäin.

Vaalimme Talenttiemme yksityisyyttä, sillä työpaikan vaihtaminen on suuri henkilökohtainen muutos ja ymmärrämme asian herkkälaatuisuuden.

Etätyön mahdollisuus on yrityskohtaista. Jotkin yhteistyöyrityksistämme työskentelevät 100% etänä, jotkut ovat avoimia etätyölle ja joillekin se ei ole mahdollista lukuisista eri syistä.

Tyypillisessä softatiimissä on projektipäällikkö, suunnittelija, muutamia QA henkilöitä ja useita kehittäjiä. Tästä syystä ohjelmistokehittäjille on niin suuri kysyntä.  Vähäisemmän kysynnän vuoksi pidämme rimaa korkeammalla design, QA, PO ja PM henkilöille.

Konsultit

Kyllä! Yhteisössämme on satoja itsenäisenä konsulttina työskentelevää softa-alan ammattilaista, joita autamme asiakashankinnassa sekä laki- ja sopimusasioissa. Prosessi on konsulteille ja työnhakijoille sama: Täytä lomake – taitojesi läpikäynti – tapaaminen.

Huomioithan, että parhaiten Agenttimme voivat auttaa mid-senior tason osaajia, joilla on useampi vuosi kokemusta ja todistettu track record, sillä useimmat asiakkaamme hakevat projekteihinsa kuvatun mukaisia tekijöitä. Yhteisöömme ovat kuitenkin tervetulleita kaikentasoiset kehittäjät, designerit ja muut digiosaajat.

Liity yhteisöön

Mikäli haluat Agenttiemme apua asiakashankintaan, pyydämme ottamaan yhteyttä nettisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta. Parhaiten Agenttimme voivat auttaa mid-senior tason osaajia, joilla on useampi vuosi kokemusta ja todistettu track record, sillä useimmat asiakkaamme hakevat projekteihinsa kuvatun mukaisia tekijöitä.

Kun sinut kutsuttu tapaamiseen, pääset kertomaan meille minkälaisten teknologioiden ja projektien parissa haluaisit työskennellä. Etsimme osaamistasi ja toiveitasi vastaavat projektit ja esittelemme ne sinulle. Ansioluetteloasi ei lähetellä ympäri kyliä, vaan varmistamme aina ensin kiinnostuksesi projektia kohtaan ennen kuin esittelemme sinut loppuasiakkaalle.

Meillä on mainio rotaatiomekanismi – kun nykyinen projektisi on loppumaisillaan tai haluat syystä tai toisesta siirtyä uuteen projektiin, alamme etsimään sinulle uutta projektia. Olemme rakentaneet konsulteille työkalun, josta näet kaikki avoimet projektimme ja jonka avulla voit pitää meidät ajantasalla tilanteestasi. Tulevaisuuden työtilanteen suunnittelu on helpompaa, kun sinulla on ikkuna markkinaan ja sen kehitykseen.

Tavallisesti projektimme ovat yli kuusi kuukautta kestäviä on-site projekteja 100% allokaatiolla. Poikkeuksia toki löytyy. Suurin osa projekteista on Pääkaupunkiseudulla.

Selaa projekteja

Jokainen konsultti päättää oman tuntihintansa itse ja laskuttaa tehdyt työtunnit kuun lopussa Talentedilta. Talented laskuttaa loppuasiakasta.

Talentedin palkkio lisätään tekijän ilmoittaman tuntihinnan päälle. Tämä tarkoittaa, että palvelumme ovat tekijälle ilmaisia.

Yritykset

Autamme yrityksiä rakentamaan ja kehittämään digitaalisia kyvykkyyksiään kasvukonsultoinnilla, ulkoistamalla ohjelmistokehitystä ja rekrytoimalla IT-tekijöitä sekä johtoa.

Ohjelmistokehityspalvelut

Toimitamme teille validoidut senior-tason itsenäiset konsultit generalisteista yksisarvisiin kaikenlaisiin ja -pituisiin digijärjestelmien kehityshankkeisiin.

Kasvukonsultointi

Kasvukonsulttimme ratkaisevat rekrytointinne haasteet hands-on-rekrytoinneista prosessien, strategian ja työnantajamielikuvan kehittämiseen.

Matchmaking -palvelut

Kun tarvitsette senior-tason IT- ja digiosaajia jatkuvaan tai vaativaan yksittäiseen tarpeeseen, rekrytoimme teille parhaat tekijät.

Executive search

Autamme teitä löytämään tarvitsemanne digijohtajat teknologiajohtajista digitaalisen liiketoiminnan johtajiin ketterästi.

Lue lisää

Voit ottaa meihin yhteyttä joko Yrityksille- sivulta löytyvän hakulomakkeen kautta tai sähköpostitse. Yhteydenoton jälkeen sovimme tapaamisen, jossa kuulisimme mielellämme lisää yrityksestänne ja tekijätarpeistanne.

Maksat vain allekirjoitetusta työsopimuksesta, eli jos löydät uuden työkaverin Talentedin kautta. Ei palvelun aloitusmaksua.

 

Rekrytoinneissa voit valita kahdesta mallista: 20% rekrytoidun tekijän vuosipalkasta kertamaksuna tai 2% rekrytoidun tekijän vuosipalkasta kuukausittain maksettuna. Jälkimmäistä maksetaan 12 kuukauden ajan tai työsuhteen keston ajan, jos sen kesto on alle 12 kuukautta.

 

Alihankinnassa, eli freelancer konsultteja käytettäessä hinta määräytyy neuvoteltavissa olevien tekijän tuntihinnan ja Talentedin provision suuruudesta sekä tehdyistä tunneista.

 

Löydät lisätieto hinnoittelustamme täältä.

Olemme kiinnostuneita työskentelemään sellaisten yritysten kanssa, jotka suosivat moderneja työskentelytapoja, matalaa hierarkiaa ja itseohjautuvuutta.

Kyllä, autamme mielellämme teitä löytämään projekteja! Autamme myös isompia yrityksiä, joilla on tekijöitä penkillä, löytämään projekteja.

Selaa projekteja