Usein kysytyt kysymykset
Täältä löydät useimmiten kysytyt kysymykset. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, otathan meihin yhteyttä osoitteessa hello@talented.fi.

Yleistä

Talented on kokeneiden ohjelmistokehittäjien ja ohjelmistokehitys tiimien jäsenten salaseura, joka perustettiin muuttamaan tapa, jolla IT-rekrytointia tehdään. Yritysten tarpeiden sijasta keskitymme osaajien tarpeisiin.

Rakennamme kaksipuolista yhteisöä, johon kuuluu yli 1800 softa-alan ammattilaista ja yli 140 yhteistyöyritystä. Mukaan mahtuu ohjelmistokehittäjiä, mobiilikehittäjiä, suunnittelijoita, DevOps osaajia, tuoteomistajia, teknologiajohtajia ja muita digitaalisen maailman muovaajia.

Tuotamme yhteisöllemme arvoa kolmella tavalla:
1. Autamme työnhakijoita uusien haasteiden löytämisessä ja työnantajien vertailussa

2. Autamme itsenäisiä konsultteja projektien löytämisessä ja tuemme yrittäjäksi haluavia yrityksen perustamisessa ja alkuun pääsemisessä

3. Järjestämme yhteisöllemme tapahtumia ja kursseja

Sekä Talentit (=osaajat) että yritykset hakevat jäsenyyttä. Palvelumme ovat Talenteille ilmaisia.

Työnhakijat

Kaikenlaiset kokeneet ohjelmistokehittäjät ja suunnittelijat, joilla on vähintään viisi vuotta työkokemusta, voivat hakea Talentedin jäsenyyttä. Emme ole täällä täyttämässä yritysten tarpeita, vaan sinun uratavoitteitasi. Usein yhteistyöyrityksillämme ei ole avoimia paikkoja, vaan yritys luo sellaisen mikäli kiinnostuu sinusta.

Et. Voit keskeyttää prosessin milloin tahans. Jos löydät uuden työn omia reittejäsi pitkin, se on täysin ok! Meille on tärkeintä että sinä saavutat uratavoitteesi ja viihdyt työssäsi.

Olet aina lämpimästi tervetullut takaisin käyttämään palvelujamme!

Jokainen jäsen hakee ensin jäsenyyttä täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen. Käymme hakemuksen läpi ja jos kaikki näyttää hyvältä, kutsumme hakijan rentoon tapaamiseen. Tapaaminen ei ole työhaastattelu, vaan hakijaan tutustumista.

Tunnin mittaisessa tapaamisessa keskustellaan hakijan työhistoriasta, uratavoitteista, henkilökohtaisista tarpeista ja kriteereistä koskien tulevaa työnantajaa ja työtä. Mukaan mahtuu myös muutamia teknisiä kysymyksiä, joiden avulla saamme osviittaa hakijan taidoista. Näemme mielellämme myös hakijan kirjoittamaa koodia, jos se on mahdollista.

Lähtökohta on, että olet hyvä työssäsi ja sinulla on todistettava track record. Valitettavasti mukaan ei pääse suoraan koulun penkiltä tai ensimmäisestä työpaikasta, sillä keskitymme auttamaan kokeneita ohjelmistokehittäjiä ja suunnittelijoita. Yhteisömme jäsenillä on keskimäärin yli 10 vuotta työkokemusta, ja hakijoilta odotetaankin useamman vuoden työkokemusta.

Seuraavaksi tapahtuu kolme asiaa:

1. Rakennamme sinusta profiilin. Voit ajatella sitä miniansioluettelona, joka pitää sisällään ammatilliset taitosi (osaamasi/suosimasi teknologiat), muutaman lauseen kuvauksen työhistoriastasi ja toiveesi koskien uutta työtä.
2. Saat kutsun Talented-yhteisön Slackiin.
3. Ryhdymme niin sanotusti hommiin ja aloitamme “matchingin”. Esittelemme profiilisi sinua kiinnostavien yritysten päättäjille, ja kaikilla yhteistyöyritystemme edustajilla on myös pääsy “Talented Portaaliin”, jossa kaikki työtä ja projekteja etsivät Talentit ovat esiteltyinä. Jonkin yrityksen kiinnostuessa profiilistasi he voivat tehdä aloitteen haastatteluprosessin aloittamiseksi nappia painamalla. Tästä tulee meille tieto, jonka jälkeen kontaktoimme sinut ja saat päättää, haluatko lähteä sinusta kiinnostuneen yrityksen työhaastatteluun.

Teemme listan sinulle potentiaalisesti sopivista yrityksistä nimeämiesi yritysten ja henkilökohtaisten toiveidesi perusteella. Esittelemme sinut jokaiselle listatulle yritykselle.

Kaikki yli 140 yhteistyökumppanimme voivat myös selata työpaikkaa ja projekteja etsiviä talentteja Talented Portaalissa, ja tehdä aloitteen haastatteluprosessin aloittamiseksi, jos kiinnostuvat profiiilistasi.

Kun sekä sinä että yhteistyöyritys olette kiinnostuneita toisistanne, sovimme ajankohdan ensimmäiselle haastattelulle, minkä jälkeen prosessi jatkuu kyseessä olevan yrityksen rekrytointiprosessin mukaisesti. Tuemme sinua työhaastatteluihin ja palkkaneuvotteluihin valmistautumisessa sekä tarpeen tullen myös sopimusasioissa.

Jos kaikki menee putkeen, sinulla on pian uusi työpaikka!

Eivät näe, sillä voimme piilottaa profiilisi joko tietyltä tai kaikilta kumppaniyrityksiltämme. Vaikka profiilisi olisi piilotettu, voimme silti viedä matching prosessia eteenpäin.

Vaalimme Talenttiemme yksityisyyttä, sillä työpaikan vaihtaminen on suuri henkilökohtainen muutos ja ymmärrämme asian herkkälaatuisuuden.

Etätyön mahdollisuus on yrityskohtaista. Jotkin yhteistyöyrityksistämme työskentelevät 100% etänä, jotkut ovat avoimia etätyölle ja joillekin se ei ole mahdollista lukuisista eri syistä.

Tyypillisessä softatiimissä on projektipäällikkö, suunnittelija, muutamia QA henkilöitä ja useita kehittäjiä. Tästä syystä ohjelmistokehittäjille on niin suuri kysyntä.  Vähäisemmän kysynnän vuoksi pidämme rimaa korkeammalla design, QA, PO ja PM henkilöille. Päästäksesi mukaan yhteisöön, odotamme sinulta useamman vuoden relevanttia työkokemusta edellä mainituista rooleista.

Konsultit

Kyllä! Yhteisössämme on satoja itsenäisenä konsulttina työskentelevää softa-alan ammattilaista, joita autamme asiakashankinnassa sekä laki- ja sopimusasioissa. Hakuprosessi on konsulteille ja työnhakijoille sama: hae mukaan yhteisöön – hakemuksen läpikäynti – tapaaminen. Sinulla tulee olla vähintään viisi vuotta työkokemusta voidaksesi hakea Talentedin yhteisöön.

Olemme auttaneet kymmeniä ohjelmistokehittäjiä oman yrityksen perustamisessa ja freelancer uralla alkuun pääsemisessä. Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, sparraamme mielellämme kanssasi ja autamme käytännön asioissa.

Voidaksesi hyödyntää Talentedin ulkoistettua asiakashankintaa, sinun tarvitsee vain hakea mukaan yhteisöömme. Kun sinut on hyväksytty yhteisöön, pääset kertomaan meille minkälaisten teknologioiden ja projektien parissa haluaisit työskennellä. Etsimme osaamistasi ja toiveitasi vastaavat projektit ja esittelemme ne sinulle. Ansioluetteloasi ei lähetellä ympäri kyliä, vaan varmistamme aina ensin kiinnostuksesi projektia kohtaan ennen kuin esittelemme sinut loppuasiakkaalle.

Meillä on mainio rotaatiomekanismi – kun nykyinen projektisi on loppumaisillaan tai haluat syystä tai toisesta siirtyä uuteen projektiin, alamme etsimään sinulle uutta projektia. Olemme rakentaneet konsulteille työkalun, josta näet kaikki avoimet projektimme ja jonka avulla voit pitää meidät ajantasalla tilanteestasi. Tulevaisuuden työtilanteen suunnittelu on helpompaa, kun sinulla on ikkuna markkinaan ja sen kehitykseen.

Tavallisesti projektimme ovat yli kuusi kuukautta kestäviä on-site projekteja 100% allokaatiolla. Poikkeuksia toki löytyy. Suurin osa projekteista on Pääkaupunkiseudulla.

Selaa projekteja

Jokainen konsultti päättää oman tuntihintansa itse ja laskuttaa tehdyt työtunnit kuun lopussa Talentedilta. Maksamme laskun 14 päivän maksuajalla riippumatta loppuasiakkaan maksuajasta. Talented laskuttaa loppuasiakasta.

Talentedin palkkio lisätään tekijän ilmoittaman tuntihinnan päälle. Tämä tarkoittaa, että palvelumme ovat tekijälle ilmaisia.

Yritykset

Tarjoamme yrityksille palvelun kokeneiden ohjelmistokehittäjien ja suunnittelijoiden löytämiseksi. Autamme yrityksiä muun muassa vaativissa yksittäisissä teknisissä rekrytoinneissa, jatkuvissa tarpeissa, isoissa rekryhankkeissa ja konsulttien löytämisessä pikaisiin tai määräaikaisiin tarpeisiin.

Kaikki palvelumme

Voit ottaa meihin yhteyttä joko Yrityksille- sivulta löytyvän hakulomakkeen kautta tai sähköpostitse. Yhteydenoton jälkeen sovimme tapaamisen, jossa kuulisimme mielellämme lisää yrityksestänne ja tekijätarpeistanne.

Maksat vain allekirjoitetusta työsopimuksesta, eli jos löydät uuden työkaverin Talentedin kautta. Ei palvelun aloitusmaksua.

 

Rekrytoinneissa voit valita kahdesta mallista: 20% rekrytoidun tekijän vuosipalkasta kertamaksuna tai 2% rekrytoidun tekijän vuosipalkasta kuukausittain maksettuna. Jälkimmäistä maksetaan 12 kuukauden ajan tai työsuhteen keston ajan, jos sen kesto on alle 12 kuukautta.

 

Alihankinnassa, eli freelancer konsultteja käytettäessä hinta määräytyy neuvoteltavissa olevien tekijän tuntihinnan ja Talentedin provision suuruudesta sekä tehdyistä tunneista.

 

Löydät lisätieto hinnoittelustamme täältä.

Olemme kiinnostuneita työskentelemään sellaisten yritysten kanssa, jotka suosivat moderneja työskentelytapoja, matalaa hierarkiaa ja itseohjautuvuutta.

Kyllä, autamme mielellämme teitä löytämään projekteja! Autamme myös isompia yrityksiä, joilla on tekijöitä penkillä, löytämään projekteja.

Selaa projekteja