Paljonko tienaisit freelancerina?
Ohjelmistokehityksen parissa on valtava kysyntäpiikki. Moni osaaja päätyy tässä tilanteessa perustamaan oman yhtiön ja tarjoamaan palveluitaan sen kautta. Tällä sivulla voit laskea, paljonko voisit tienata freelancerina.

Selvitä paljonko tienaisit freelancerina

Arvio omasta liikevaihdosta: 120000 €

Yrittäjänä ei välttämättä kannata maksaa itselleen palkkana koko tienattua summaa, vaan on usein järkevämpää jättää rahaa yritykselle. Tämän rahan voi maksaa itselleen joko osinkona tai hyödyntää hankkimalla palveluita.

Kuukausipalkka: 4000 €

Arvio omasta liikevaihdosta: 120000 €

Kuukausipalkka: 4000 €

YRITYS
Liikevaihto
ALV 24%
Vuosilaskutus
YEL-vakuutus
Työnantajakulut
Ennakkovero 20%
Voitto
SINÄ
Vuosipalkka
Veroprosentti
Ennakonpidätys
Nettopalkka

Freelance-työn edut

Enemmän rahaa käteen

Yrittäjänä voit laskuttaa työstäsi sen arvon mukaisesti. Et maksa yrityksen toimitiloista ja sen tarjoamista eduista vaan pelkästään niistä asioista, joita tarvitset tai haluat. Yrittäjän sinulle voi jäädä jopa 50 % enemmän käteen kuin palkkatyöläisenä, mikäli haluat pitää kulut minimissään.

ALV-vähennykset

Yrittäjänä olet arvonlisäverovelvollinen. Tämän tuoma hyöty on se, että voit vähentää yrityksesi ostojen alvit ja saat tehtyä hankintoja edullisemmin. Tyypillisiä hankintoja alallamme ovat esimerkiksi tuoreimmat tietokoneet, matkapuhelimet, näytöt ja uusimmat gadgetit. Voit tarvita näitä kotitoimistollasi, mikäli et halua toimistoa tai co-working-työasemaa.

Mahdollisuus vaikuttaa

Oletko halunnut työskennellä ulkomailla tai tehdä töitä kotoa käsin? Kiinnostaako sinua lomailla 8 viikkoa vuodessa tai tehdä lyhyempää työviikkoa? Yrittäjänä sinulla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan. Olemme lisänneet laskuriimme erilaisia etuja, joilla voit rakentaa oman unelmaratkaisusi.

Talentedin palvelut itsenäisille konsulteille

Ulkoistettu asiakashankinta

Keräämme sinulle tiedot yhteistyökumppaneidemme freelancer-projekteista, joista tiimimme löytää juuri sinulle sopivimmat. Määrität itse ehtosi, kuten tuntihinnan ja työmäärän, joiden pohjalta agenttisi auttaa sinua markkinan tutkimisessa ja sopivien projektien löytämisessä. Halutessasi tiimimme järjestää sinulle haluamasi työmäärän mukaisesti jatkuvia projekteja välttäen katkot projektien välillä.
Tsekkaa avoimet projektit

Kivuttomasti yrittäjäksi

Tehtävänämme on tehdä yrittäjäksi siirtyminen mahdollisimman kivuttomaksi. Suunnittelemme kanssasi aloituksen niin, että laskutettavassa työssä ei synny katkosta. Meiltä saat myös tukea yrityksen perustamiseen sekä laki- ja sopimuskysymyksiin.

Tapahtumat ja kurssit

Freelancerina jää joskus kaipaamaan yhteisöön kuuluvuutta. Järjestämme jatkuvasti mielenkiintoisia tapahtumia ja kursseja, ja vierailemme yrityksissä, joihin jäsenemme haluavat tutustua. Tapahtumissamme pääset siten oppimaan uutta ja verkostoitumaan sekä IT-alan tekijöiden että yritysten kanssa.

Talented - kokeile siipiäsi

Me Talentedilla kehitämme työelämää devaajien näkökulmasta, tekijän etu edellä. Mukanamme kulkee jo yli 3000 softa-alan ammattilaista, jotka saavat meiltä tukea työpaikan etsimiseen, urapolun pohtimiseen, projektien löytämiseen ja yrittäjäksi siirtymiseen. Palvelumme ovat Talenteille ilmaisia.

Yhteisöömme kuuluu myös yli 150 kumppaniyritystä, joiden joukosta löytyy pieniä startupeja, pelifirmoja, konsulttitaloja ja suuria pörssiyhtiöitä. Kaikki kumppanimme ovat yhteisömme suosittelemia ja hyväksymiä, ja siten devaaja-ystävällisiksi todettuja.

Kiinnostaako yrittäjyys?

Olemme auttaneet satoja freelanceriksi siirtyviä Talentteja pääsemään alkuun yrittäjinä sekä toimivia freelancereita löytämään uusia projekteja. Voit lukea täysin ilmaisista palveluistamme lisää täällä, tai tulla juttelemaan kanssamme ihan naamatusten!

 

  • Tukea freelancer-konsultiksi siirtymiseen
  • Ulkoistettu asiakashankinta
  • Ei ei-toivottuja työkatkoja
  • Päätät tuntihintasi itse
  • Tukea laki- ja sopimuskysymyksiin
  • Ikkuna markkinaan ja sen kehitykseen
  • Yli 3000 softa-ammattilaisen yhteisö, yli 1000 aktiivista freelanceria
  • Koulutukset ja tapahtumat
right-image