Paljonko tienaisit freelancerina?
Ohjelmistokehityksen parissa on valtava kysyntäpiikki. Moni osaaja päätyy tässä tilanteessa perustamaan oman yhtiön ja tarjoamaan palveluitaan sen kautta. Tällä sivulla voit laskea, paljonko voisit tienata freelancerina.

Selvitä paljonko tienaisit freelancerina

Arvio omasta liikevaihdosta: 120000 €

Yrittäjänä ei välttämättä kannata maksaa itselleen palkkana koko tienattua summaa, vaan on usein järkevämpää jättää rahaa yritykselle. Tämän rahan voi maksaa itselleen joko osinkona tai hyödyntää hankkimalla palveluita.

Haluttu kuukausipalkka: 4000 €

Arvio omasta liikevaihdosta: 120000 €

Haluttu kuukausipalkka: 4000 €

Yrityksesi
Liikevaihto
YEL-vakuutus
Työnantajakulut
Yhteisövero 20%
Voitto
Sinä
Vuosipalkka
Veroprosentti
Verot
Nettopalkka

Freelance-työn edut

Enemmän rahaa käteen

Yrittäjänä voit laskuttaa työstäsi sen arvon mukaisesti. Et maksa yrityksen toimitiloista ja sen tarjoamista eduista vaan pelkästään niistä asioista, joita tarvitset tai haluat. Yrittäjän sinulle voi jäädä yli 50 % enemmän käteen kuin palkkatyöläisenä, mikäli haluat pitää kulut minimissään.

ALV-vähennykset

Yrittäjänä olet arvonlisäverovelvollinen. Tämän tuoma hyöty on se, että voit vähentää yrityksesi ostojen alvit ja saat tehtyä hankintoja edullisemmin. Tyypillisiä hankintoja alallamme ovat esimerkiksi tuoreimmat tietokoneet, matkapuhelimet, näytöt ja uusimmat gadgetit. Voit tarvita näitä kotitoimistollasi, mikäli et halua toimistoa tai co-working-työasemaa.

Mahdollisuus vaikuttaa

Oletko halunnut työskennellä ulkomailla tai tehdä töitä kotoa käsin? Kiinnostaako sinua lomailla 8 viikkoa vuodessa tai tehdä lyhyempää työviikkoa? Yrittäjänä sinulla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan. Olemme lisänneet laskuriimme erilaisia etuja, joilla voit rakentaa oman unelmaratkaisusi.

Talented tekee itsenäiseksi ohjelmistokonsultiksi ryhtymisen helpoksi

Yrityksen perustaminen – Suunnittelemme kanssasi aloituksen niin, ettei laskutettavassa työssä synny katkoksia. Voimme aloittaa ensimmäisen projektisi etsimisen, vaikkei sinulla olisi vielä yritystä ja olisit vielä palkkatöissä. Yrityksen perustaminen on nykyään helppoa ja nopeaa, ja voit tehdä sen vasta kun ensimmäinen projekti on löytynyt.

Asiakashankinta – Älä hukkaa laskutuskelpoisia tunteja projektien etsimiseen, agenttimme hoitavat asiakashankinnan puolestasi! Määrität itse ehtosi, kuten tuntihinnan ja millaisten projektien (ala, teknologiat, kesto) parissa haluat työskennellä. Agenttimme etsivät sinulle näiden pohjalta sopivia projekteja.

Yrityksen pyörittäminenYhteisömme jäsenet ovat suositelleet lukuisia kirjanpitäjiä, vakuutuksia ja yrittämisen työkaluja. Kerromme vinkit mielellämme sinullekin, jotta uusi arkesi sujuisi mutkattomasti.