Ohjelmistokehittäjä, miksi ryhtyä yrittäjäksi?
Paljonko voisin tienata yrittäjänä? Mistä tiedän, että töitä riittää? Muun muassa nämä kiperät kysymykset askarruttavat itsenäisen ohjelmistokonsultin uraa harkitsevien mieliä. Pyrimme tällä sivulla vastaamaan näihin kysymyksiin sekä avaamaan yleisimpiä syitä sille, miksi yhä useampi ohjelmistokehittäjä siirtyy palkkatöistä yrittäjäksi.

Miksi yrittäjäksi?

Suuremmat tulot

Yrittäjänä voit laskuttaa työstäsi sen arvon mukaisesti. Et maksa yrityksen toimitiloista ja sen tarjoamista eduista vaan pelkästään niistä asioista, joita tarvitset tai haluat. Näin sinulle voi jäädä yli 50% enemmän käteen kuin palkkatyöläisenä, mikäli haluat pitää kulut minimissään. Määrität itse työsi tuntihinnan. Realiteetti kuitenkin on, että loppujen lopuksi asiakas päättää, suostuuko hintaan. Tietty joustavuus on siis pidettävä pelissä mukana. Talentedin kautta projekteissa olevien senior-kehittäjien tuntihinta vaihtelee 80-100 euron välillä. Laske täällä, paljonko voisit tienata itsenäisenä ohjelmistokonsulttina.

Vapaus

Yrittäjänä voit itse määritellä, paljonko teet töitä. Lisäksi sinulla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa työskentelyysi: Oletko aina halunnut työskennellä ulkomailla? Haluatko lomailla 8 viikkoa vuodessa tai tehdä lyhyempää työviikkoa? Yrittäjänä sinulla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan.

Täytyy kuitenkin muistaa, että yrittäjyyden mukana tulee myös paljon uusia vastuita, joten kokonaistyömäärä voi nousta. Yrittäjänä vastaat työntekijöidesi eli  itsesi hyvinvoinnista, joten muista kohtuullinen työmäärä ja varaa tarpeeksi aikaa myös vapaa-ajalle ja ihmissuhteille, sillä burnout ei ole vitsi.

left-image

Yksin vai agentin kanssa?

Ohjelmistokehityksen parissa on valtava kysyntäpiikki, mikä laskee omalta osaltaan yrittäjäksi ryhtymisen taloudellista riskiä –  kokenut kehittäjä työllistyy helposti. Projektien etsimiseen ja potentiaalisten asiakkaiden tapaamiseen kuluu kuitenkin huomattavasti aikaa, mikä on pois laskutettavista työtunneista. Miksi et siis palkkaisi agentuuria tekemään asiakashankintaa puolestasi, ja samalla hyödyntäisi sen myyjän roolin vahvempaa neuvotteluvoimaa?

Me Talentedilla olemme olemme auttaneet satoja freelanceriksi siirtyviä devaajia pääsemään vauhtiin yrittäjinä ja vielä useampia jo yrittäjinä toimivia löytämään pitkäkestoisia, liiketoimintakriittisiä projekteja.

Yrittäjyyden ja palkkatyön erot

Yrittäjyys

+ Vapaus valita, paljonko teet töitä
+ Enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työskentelyysi
+ Mahdollisuus tienata enemmän
+ Voit itse valita kiinnostavat projektit
Voit itse vaikuttaa yrityksesi toimintaan
+ Voit itse valita, mitä etuja haluat. Kun pysyt verovapaissa rajoissa, edut ovat yrityskuluja.
+/- Enemmän vastuuta
– Ei samanlaista tukiverkostoa ja työyhteisöä kuin palkkatyössä
– Taloudellinen riski
Burnout-riski

Palkkatyö

+ turvatut tulot vaikka olisit penkillä (konsulttitalot)
+ työnantajan tarjoamat erilaiset etuudet
tukiverkosto ja työyhteisö
+ työnantajan tarjoamat koulutukset ja tapahtumat
vähäinen taloudellinen riski
ei välttämättä samanlaista vapautta valita omia projekteja ja työmääriä
– ei samanlaista mahdollisuutta suurempiin tuloihin
– ei aina mahdollisuutta vaikuttaa yrityksen toimintaan

Talented tekee itsenäiseksi ohjelmistokonsultiksi ryhtymisen helpoksi

Yrityksen perustaminen – Suunnittelemme kanssasi aloituksen niin, ettei laskutettavassa työssä synny katkoksia. Voimme aloittaa ensimmäisen projektisi etsimisen, vaikkei sinulla olisi vielä yritystä ja olisit vielä palkkatöissä. Yrityksen perustaminen on nykyään helppoa ja nopeaa, ja voit tehdä sen vasta kun ensimmäinen projekti on löytynyt.

Asiakashankinta – Älä hukkaa laskutuskelpoisia tunteja projektien etsimiseen, agenttimme hoitavat asiakashankinnan puolestasi! Määrität itse ehtosi, kuten tuntihinnan ja millaisten projektien (ala, teknologiat, kesto) parissa haluat työskennellä. Agenttimme etsivät sinulle näiden pohjalta sopivia projekteja.

Yrityksen pyörittäminenYhteisömme jäsenet ovat suositelleet lukuisia kirjanpitäjiä, vakuutuksia ja yrittämisen työkaluja. Kerromme vinkit mielellämme sinullekin, jotta uusi arkesi sujuisi mutkattomasti.