Ohjelmistoalan markkinatilanne 29.6.2020


Projektimarkkina

Tällä mittarilla seuraamme avointen projektien (Talentedin kumppanit + julkiset HILMA-hankkeet) ja vapaiden konsulttien (Talented freelancerit) trendiä.

Projektimarkkina

Tällä mittarilla seuraamme yksityisen ja julkisen sektorin projektien määrän kehitystä.

Työllisyystilanne

TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneiden lukumäärät viikoittain, alkaen 16.3.2020. Lisää ajankohtaista tietoa Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta →

Koronavirustilanteen vuoksi käynnistyneet yt-neuvottelut, koko Suomi viikko 26 (22-28.6.2020):
Uusia ihmisiä yt-neuvotteluiden piirissä – 12 918
Uusia yt-ilmoituksia – 106

Duunitorin IT-alan avoimet työpaikat 2019 vs. 2020

Ohjelmisto- ja e-business ry:n kyselyn tuloksiaLähde: Ohjelmisto- ja e-business ry

Kuka rekrytoi nyt?

Avoimet työpaikat

309– Terveydenhoito ja terveysteknologia
76 – Konsultointi (IT)
34 – Pankki- ja vakuutusala
30 – Operaattorit
22– Julkinen sektori
12 – Verkkokaupat
11 – Media
10 – Tietoturva

Ohjelmistoalan markkinatilanne by Talented

Koronavirus, taloustaantuma ja öljysota, suomalainen softa-markkina on turbulenssissa. Kaikki yritykset seuraavat tilannetta omista poteroistaan ja tekevät skenaarioita tilanteen handlaamiseksi.

Päätimme luoda kaikille avoimen tilannehuoneen. Tarkoituksena on jakaa markkinan tilannekuvaa yhdessä, jotta kenenkään ei tarvisi tehdä sitä yksin. Tällä sivulla esitetyn datan tarjoavat Talented, Duunitori ja Ohjelmisto- ja e-business ry.

Talented apuna

Uhkaako lomautus?

Jos oma työtilanne mietityttää, olemme täällä sinua varten. Seuraamme alan tilannetta tarkasti ja tiedämme, mitkä yritykset ovat aktiivisia rekrymarkkinoilla juuri nyt. Autamme sinua löytämään seuraavan työpaikkasi.

Kumppaneidemme avoimia työpaikkoja 👉
Tutustu rekrypalveluihimme 👉

Projekti hakusessa?

Autamme sekä itsenäisiä konsultteja että yritysten tiimejä projektien löytämisessä: Yhteisöömme kuuluu yli 150 suomalaista yhtiötä, ja meillä on viikoittain kymmeniä avoimia projekteja. Liity mukaan yhteisöömme, niin saat ajankohtaiset tiedot uusista projekteista!
Lue lisää tarjonnastamme 👉

Projekti vailla tekijöitä?

Kun tarve on pikainen tai määräaikainen, yhteisömme yli 600 aktiivista freelanceria tarjoavat ratkaisun. Jaa meille projektisi tiedot, niin käymme läpi kaikki saatavilla olevat tekijät ja tarjoamme sinulle sopivimmat vaihtoehdot. Samalla saat selvitettyä myös markkinahinnan.
Lue lisää 👉

Kysyttävää?