fi en

Työn kysyntä ja tarjonta kohtaavat heikosti IT-alalla

16 joulu 2016 by Teemu Tiilikainen

Suomalainen Talented haluaa ratkaista työnvälitykseen ja tarjontaan liittyvät ongelmat IT-alalla. Yrityksen toiminnassa osaajat ovat keskiössä, mikä erottaa Talentedin muista alan toimijoista. Työnvälityspalveluiden lisäksi Talented tarjoaa palveluita yrityksille, joilla on ongelmia teknologia-alan osaajien rekrytoinnissa.

Tarina Talentedin taustalla syntyi yrityksen toimitusjohtaja Harri Siepin mukaan yksinkertaisesta havainnosta.

“Teknologia-alalla vallitsee osaajien markkinat. Yritysten kasvun esteeksi on muodostunut osaavien työntekijöiden löytäminen.”

IT-alan yritysten kannalta nykyiset työnvälityspalvelut ovat osoittautuneet tehottomiksi, sillä teknisen pätevyyden arviointi on vaikeaa. Useissa alan yrityksissä ohjelmistokehittäjät osallistuvat työhaastatteluihin yhdessä HR:n kanssa.

“Headhuntereilla on teknologia-alalla huono maine. Parhaat osaajat saavat heiltä viikoittain puheluita ja usein pähkähulluja työtarjouksia, jotka eivät lainkaan vastaa sitä mihin osaaja pystyy tai mihin hän haluaa kehittyä tulevaisuudessa.”

Talentedilaisia yhdistää laaja kokemus IT-alalta. Tämän ansiosta he tietävät alan työntekijöiden ja työnantajien tarpeet perinteisiä työnvälityspalveluita tarjoavia yrityksiä paremmin. “Merkittävin tekijä suomalaisten yritysten menestymisen kannalta on löytää osaajille mahdollisuuksia tavoitella unelmiaan ja nauttia työstään. Vain sillä tavalla työntekijät saadaan pidettyä tyytyväisenä”, Sieppi selittää.

Syyskuusta lähtien toiminut yritys on jo ehtinyt kiinnittää asiakkaikseen Suomen tunnetuimpia teknologiayrityksiä. Sen listoilla ovat muun muassa tietoturvayritys F-Secure, luova teknologiayhtiö Reaktor sekä Finnair, jota Talented auttaa oman digitiimin täydentämisessä. “Olemme aidosti tekijöiden puolella ja meiltä löytyy myös tekninen kompetenssi puhua teknologia-alan osaajien kanssa samaa kieltä. Osaajapulan ansiosta yhteisömme jäsenet saavat helposti useita työtarjouksia, joista voimme yhdessä valita heille sopivimmat työpaikat”, Talentedin yksikköä Oulussa vetävä Tuomas Jomppanen kertoo.

Talented-yhteisössä mukana oleville osaajille yritys tarjoaa työnvälityksen lisäksi urakehityspalveluita ja tapahtumia, joissa osaajat voivat syventää omaa osaamistaan sekä tutustua paikallisiin yrityksiin. Talented toimii tällä hetkellä Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sekä aikoo laajentaa toimintaansa myös Suomen ulkopuolelle.

Julkaisuvapaa 17.3.2017

Lisätiedot:
Harri Sieppi
Toimitusjohtaja
Talented Solutions Oy
harri@talented.fi
040 859 6387