fi en

Ohjelmistokehittäjille mielenkiintoisia ongelmia ratkottavaksi

07 tammi 2020 by Teemu Tiilikainen

Ohjelmistokehittäjät ovat tunnettuja siitä, että he palavat halusta ratkaista ongelmia ja ongelmanratkaisu on sitä missä me koodaajat olemme luonnostaan hyviä.

Työpaikkailmoituksissa kuitenkin harvemmin mainitaan niitä konkreettisia ongelmia, joita potentiaaliset työntekijät tulisivat ratkomaan. Yleensä ne on täytetty luetteloilla siitä, mitä kandidaatilta odotetaan ja mitä firma ohjelmistokehittäjille mahdollisesti tarjoaa. Nämä luettelot puolestaan ovat täynnä buzzwordeja ja vaatimuksia kokemusvuosista, joilla ei kuitenkaan lopulta ole painoarvoa. 

Siksi päätimme nostaa esille kumppaniyrityksistämme muutamia haastavia ja meidän mielestämme mielenkiintoisimpia ongelmia, joita sinulla olisi ohjelmistokehittäjänä mahdollista päästä ratkaisemaan.

Varian ja maailma ilman syövän pelkoa

Varian kehittää hoitomenetelmiä syöpää vastaan. Noin 85 % Suomessa ja 60 % maailmalla myydyistä sädehoitolaitteista on Varianin rakentamia. Varian on Suomessa IT-skenessä vähemmän tunnettu yritys, vaikka sen sädehoidon suunnittelujärjestelmiä kehitetään täällä noin 200 henkilön voimin. Tuosta lukumäärästä suurin osa työskentelee juuri sädehoito-ohjelmistojen parissa.

Suurella todennäköisyydellä tunnet jonkun, jolla on tai on ollut syöpä, joten Varianin visio “a world without fear of cancer” varmasti resonoi. Syövästä opitaan koko ajan lisää, ja se vaatii hoitomenetelmien ja -työkalujen jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä. Tähän yritys tarvitsee tuekseen tekijöitä, joilla on laajaa koodausosaamista ja kokemusta sovelletusta matematiikasta ja fysiikasta. 

Mikäli sädehoito-ohjelmistojen kehittäminen ja ihmishenkien pelastaminen innovatiivisessa ja kansainvälisessä yrityksessä kiinnostaa, Varian hakee Suomessa riveihinsä kaikenlaisia henkilöitä pilvi-arkkitehdeista fullstack-devaajan kautta testiautomaatio-kehittäjiin. 

Hae mukaan Varianin remmiin ottamalla yhteyttä meihin, tai tsekkaa suoraan Varianin avoimet työpaikat.

ICEYE ja satelliittidatan käpistely

ICEYE on satelliitteja valmistava firma, joka tarjoaa luotettavaa ja ajankohtaista tutkakuvaa asiakkailleen. Lähes reaaliaikaisen tutkakuvan avulla esimerkiksi viranomaistoimijat voivat verrata aluevesillä liikkuvia laivoja niiden lähettämään transponderi-dataan ja siten havaita alukset, joiden lähettimet ovat kiinni ja jotka todennäköisesti ovat pahanteossa. ICEYEn kilpailuetu on korkealaatuinen tekemisen taso ja insinööritaito, mikä mahdollistaa satelliittien kehittämisen murto-osalla kilpailijoiden hinnoista, käyttäen kuitenkin olemassa olevia ja tunnettuja teknologioita.

Kun satelliittien määrä kiertoradalla kasvaa, kasvaa samalla myös käsiteltävän ja liikutettavan datan määrä. Jotta tämä datamassa saadaan luotettavasti ja nopeasti asiakkaan saataville, tarvitaan taustalle laadukas ja pitkälle automatisoitu infrastruktuuri. Tämän infran luomiseen, ylläpitämiseen ja datankäsittelyyn liittyvät ongelmat ovat niitä, joita tämä satelliittifirma joutuu seuraavaksi ratkomaan.

Jos haluat päästä ICEYEn tutkalle (pun intented!), tsekkaa heidän avoimet paikat tai ota meihin yhteyttä. 

Tässä myös esimerkki kuinka ICEYEn satelliitilla saadaan reaaliaikaista kuvaa myös luonnonkatastrofeista, kuten Bahaman tulvasta. Jep, tuossa on 60 % Bahamasta veden peitossa. =/ 

Aiven ja Database as a Service

Open Source -projektien paras puoli on mielestäni se, että pääset ratkomaan ongelmia muiden ihmisten puolesta, jotta heidän ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan. Aiven on suomalainen startup-yritys, joka tekee juuri tätä: he rakentavat tietokanta-infrastruktuuria palveluna, jotta heidän asiakkaiden, eli muiden devaajien, ei tarvitse siitä huolehtia, vaan he voivat keskittyä rakentamaan omaa tuotettaan.

Jotta Aiven pystyy tarjoamaan kilpailijoitaan luotettavampaa, parempaa, nopeampaa ja tehokkaampaa tietokantapalvelua, vaatii se tiimiltä todella paljon low-level -osaamista ja tietotaitoa siitä, mitä esimerkiksi Kafkan tai Possun pellin alla tapahtuu, kuinka ongelmia debugataan ja miten näistä työkaluista saa kaiken tehon irti. 

Jos siis kaipaat haasteita ja vaihtelua perinteiseen CRUDin hakkaamiseen, Aivenilla tämä on mahdollista. 

 

Voit tutustua edellä mainittujen ja yli 140 muun yrityksen työmahdollisuuksiin ottamalla meihin yhteyttä. Autamme sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi ja kiinnostuksen kohteisiisi sopivat työnantajat.