fi en

Kiinnostavimmat DevOps työpaikat

19 helmi 2018 by Harri Sieppi

Softafirmat ovat rakastuneet DevOpsiin. Työkalut ja alustat ovat kehittyneet siihen pisteeseen, ettei erillistä infrastruktuurista vastaavaa tiimiä enää tarvita kuin suurimpia tai muuten haastavia järjestelmiä kehitettäessä. Sovelluskehittäjät ovat voineet ottaa yhä suurempaa vastuuta infran kehittämisestä ja ylläpidosta, ja todellisen Fullstack-devaajan työkalupakkiin kuuluu tätä nykyä myös ainakin perusteet yleisimmistä DevOps-työkaluista.

Infrastructure-as-a-Code -mentaliteetti ja automaation lisääntyminen on ollut tervetullut ilmiö softaprojekteissa. Terveessä ympäristössä jokainen tiimin jäsen uskaltaa deployata softan perjantai-iltapäivänä tuotantoon samalla kun pukee takkia päälle. Samalla DevOps-osaamisesta ja -erityisosaamisesta on huutava pula, ja usein meidänkin keskustelut yritysten kanssa ajautuvat siihen, tunnemmeko taitavia DevOps-osaajia.

Alla listasimme yhdeksän yritystä, jotka hakevat juuri nyt lisää DevOps-osaamista tiimeihinsä.


Sievo – DevOps Unicorn

Tykkääthän Windows-servereistä, tietoturvasta ja tylsän työn automatisoinnista.


Fraktio – DevOps

Fraktio tykittelee Google Cloud ja AWS ympäristöissä, ja järkkäili juuri vuoden kovimmat tuparit (2018 so far, me tietenkin koitetaan pistää paremmaksi). Innostava mesta.


CALLSTATS – DevOps / Site Reliability Engineer

Callstats on nuori firma, joka on saanut hyvän rahoituksen sekä Suomesta että Jenkeistä.  Toimii AWS ympäristössä ja kuvailee itseään termein: “Google Analytics for WebRTC”


Smartly – DevOps Engineer

Smartlyllä pääsee automatisoimaan ja skaalaamaan asikkaiden somemainontaa ja matkustelemaan ympäri maailmaa. Smartlyn blogipostaus aiheeseen liittyen.


Reaktor – DevOps-ammattilainen

Tekniikat vaihtelevat casejen mukaan, yhtä kieltä pitäisi vähintään osata koodailla. Makea paikka ja nohevat ja mainetta niittäneet työkaverit.


Wolt – DevOps-engineer

Wolt on ollut kyllä jo pidemmän tovin sellainen innostava suomalainen tuotefirma, jota on ollut kiva seurailla. Ympäristönä AWS:ää, Dockereita yms. – kannattaa tsekata.


Houston – DevOps Specialist

Houston vetää omaa viestintäänsä hienosti huumorilla  ja heistä paistaa rento meininki. Yrityksen kiikarissa on tällä hetkellä skillimielessä Docker, Ansible/Chef/Puppet, AWS/Azure, Continuous Integration, Continuous Deployment ja Git.


Gofore – DevOps -asiantuntija

Ai jukra miten mukavia tyyppejä. Ei huono paikka olla DevOps hessuna. Ansible, CI/CD putket, blue-green deployment, mikropalvelut, Python, Ruby, Spring ja Eureka. Lisäksi Oracle, PostgreSQL, NGINX, Docker ja Kubernetes.


Polar Squad – DevOps

Varmaan yksi Suomen kuumimpia DevOps startupeja tällä hetkellä. Vielä suurelle yleisölle tuntematon, mutta koostuu alan kovista konkareista. Ei julkaise työpaikkoja, mutta lisätietoja saa liittymällä Talentedin rempseään yhteisöön.


Wolfpack (Talented Freelancer)

Mikäli yllämainitut eivät resonoineet niin voithan aina alkaa freelanceriksi. Kova kysyntä DevOps puolella tarkoittaa käytännössä sitä, että voit oman firman kautta lähteä tekemään samoja projekteja. Täältä saat osviittaa siitä, millaisille ansioille freelancerina voi päästä.